Gala Premiilor UNITER 2023 va avea loc în data de 12 iunie, la Timişoara, iar în perioada 7-10 iunie vor fi prezentate producţiile nominalizate la categoria ”Cel mai bun spectacol al anului 2022”. Unul dintre spaţiile în care va fi prezentat un astfel de spectacol este Fabrica de Decoruri a Teatrului Naţional Timişoara.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Gala Premiilor UNITER 2023 revine, după şase ani, la Timişoara şi prezintă producţiile nominalizate la categoria cel mai bun spectacol al anului 2022. Un gând care, în sfârşit, prinde contur în contextul Timişoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023. Aşadar, ne bucurăm să prezentăm publicului din Timişoara, în perioada 7-10 iunie 2023, trei dintre cele mai bine cotate spectacole de teatru ale anului 2022, nominalizate la premiile UNITER. Reprezentaţiile vor fi urmate de sesiuni Q&A cu publicul spectator”, se arată într-un comunicat de presă transmis de organizatori. 
 
În data de 7 iunie, de la ora 18.00 şi de la ora 21.00, în Sala 2 a Teatrului Naţional „Mihai Eminescu” Timişoara – Parcul Civic -  va avea loc spectacolul „Oedip Rege” de Sofocle, regia Declan Donnellan, scenografia Nick Ormerod, producător Teatrul Naţional „Marin Sorescu” Craiova.
 
În data de 8  iunie, de la ora 19.00 şi în 9 iunie, de la ora 16.00, Fabrica de Decoruri a Teatrului Naţional, (str. Paul Morand nr. 9, în Parcul Industrial Freidorf) va fi deschisă în premieră ca spaţiu de spectacol, cu această ocazie va fi prezentată piesa „Antonin Artaud. Familia Cenci”, după Shelley şi Stendhal, regia Silviu Purcărete, scenografia Dragoş Buhagiar, producător Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” Iaşi
 
În 9 iunie şi în 10 iunie de la ora 19.00, Sala 2 a Teatrului Naţional – Parcul Civic - va avea loc spectacolul „Seaside Stories” de Marius Chivu, Lavinica Mitu, Dan Alexe, Simona Goşu, Tudor Ganea, Nicoleta Dabija, regia, scenariul, universul sonor Radu Afrim, scenografia Theodor Cristian Niculae, producător Teatrul de Stat Constanţa
 
Biletele au fost puse în vânzare şi pot fi achiziţionate on-line, pe www.tntm.ro sau fizic de la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” din Timişoara – Agenţia „Mărăşeşti”, str. Mărăşeşti nr. 2, orar: marţi-duminică, orele 11.00-19.00, tel. 0256 201 117
 
Spectacolul Galei Premiilor UNITER va avea loc la Sala Mare a Teatrului Naţional „Mihai Eminescu” din Timişoara luni, 12 iunie, ora 20.00. 
 
Evenimentul va fi transmis în direct pe www.uniter.ro, www.tvr.ro, TVR Cultural şi Radio România Cultural. 
 
De la ora 19.00 începe sosirea invitaţilor pe covorul roşu, eveniment transmis live pe contul de YouTube al UNITER şi pe pagina de Facebook a UNITER. 
 
Gala Premiilor UNITER 2023 este un proiect finanţat prin Programul cultural naţional Timişoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.