Gala Premiilor "Constantin Brâncoveanu", ediţia a IV-a, va avea loc pe 26 septembrie, la Ateneul Român, unde vor fi decernate şapte premii pentru arte, două pentru ştiinţă şi economie, şi unde sunt aşteptaţi 800 de invitaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anul acesta vor fi acordate nouă premii în total, cu două mai mult decât în anii precedenţi, Fundaţia Alexandrion rezervându-şi dreptul de a acorda, independent de alegerile juriului, un Premiu Special şi două diplome de onoare.

Laureaţii vor primi o distincţie specială, o lucrare a sculptorului Ion Bolborea, precum şi un premiu pentru susţinerea unei lucrări ulterioare. Preşedintele juriului este academicianul Dan Berindei, iar scriitorul Dumitru Radu Popescu va fi printre juraţi. Întreaga componenţă a juriului va fi definitivă până în luna septembrie. 

"Faptul că am ajuns la cea de-a patra ediţie dovedeşte că este un demers apreciat, iar Alexandrion Group are forţa şi dorinţa necesare pentru a onora valorile culturii române. Pentru cei mai tineri, Fundaţia Alexandrion organizează Gala Premiilor "Constantin Brâncoveanu" în onoarea şi amintirea unei întregi familii care a marcat istoria şi cultura în ţara noastră", a spus Nawaf Salameh, CEO şi fondator Alexandrion Group. 

Organizatorii au anunţat un program artistic din care nu vor lipsi cunoscute soprane din Europa de Est, printre care solista Operei Române, Oana Andra, şi Valentina Naforniţă. Segmentul muzical al spectacolului va fi coordonat de pianistul Alexandru Petrovici, alături de orchestra sa de acompaniament, iar regia va fi asigurată de Anda Tăbăcaru Hogea. 

Campania online de propuneri şi înscrieri pentru laureaţii la Premiile "Constantin Brâncoveanu" va fi lansată în săptămânile următoare, pe site-ul ziarlui Cotidianul, iar la începutul lunii septembrie, vor fi analizate public propunerile primite, în cadrul a două dezbateri la Iaşi şi Cluj. 

"Aceste premii, care se acordă lucrărilor mai importante şi personalităţilor mai importante din mai multe domenii, sunt o primă de încurajare pentru oamenii de ştiinţă şi cultură într-un timp în care totul se schimbă", a declarat academicianul Dan Berindei într-o conferinţă de presă. "Riscăm poate să devenim sclavii unui sistem informatic şi totuşi trebuie să ne păstrăm condiţia de oameni, cugetători, veşnic creatori", a adpugat Berindei. 

Fundaţia Alexandrion extinde de anul acesta ceremoniile în Europa şi America, astfel că vor fi organizate evenimente similare, în onoarea valorilor culturii române de peste hotare, în ediţii la Londra, New York şi Berlin, până în 2018. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.