Televiziunea Română a achiziţionat şi difuzat anul acesta 277 de producţii - filme artistice, seriale şi documentare - din ţările europene cu cea mai influentă cinematografie şi activitate TV, potrivit informaţiilor oferite News.ro de Societatea Română de Televiziune.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În urma anunţului că un nou serial, „Dragoste şi sânge”, cu Gabriel Garko în rol principal va fi difuzat de TVR 2, News.ro a solicitat mai multe informaţii cu privire la producţiile italiene care îl au protagonist pe actorul care a prezentat festivalul Cerbul de Aur anul trecut.

„În anul 2019, SRTv a difuzat 5 titluri (seriale şi miniserii) cu Gabriel Garko”, a răspuns televiziunea publică. Având în vedere că totalul producţiilor din Italia difuzate anul acesta de TVR este de 55, între care 7 seriale, Garko este deci un preferat al românilor.

Prin comparaţie, numărul total al producţiilor spaniole difuzate anul acesta - filme artistice şi seriale - este de 9.

Întrebaţi dacă difuzarea producţiilor italiene cu actorul face parte dintr-un contract specific, reprezentanţii TVR au evitat să răspundă clar: „Considerăm că numărul total de producţii achiziţionate de TVR în care este distribuit Gabriel Garko sau alte detalii cuprinse în contracte sunt exceptate de la comunicare conform legii 544/2001 (...) Având în vedere că TVR îşi desfăşoară activitatea pe o piaţă concurenţială, considerăm că informaţiile care privesc strategia editorială sunt exceptate de la comunicare în baza legii 544/2001”.

Televiziunea Română a mai precizat că programele achiziţionate şi difuzate respectă cota majoritar europeană în conformitate cu reglementările din domeniu.

News.ro a solicitat numărul de producţii cumpărate şi difuzate din Marea Britanie, Franţa, Spania, Italia şi Germania.

Potrivit răspunsului oferit News.ro, în 2019, cele mai multe producţii difuzate dintre aceste cinci ţări au venit din Franţa - 117 (44 de filme artistice, 1 serial artistic şi 72 de documentare, dintre care 6 seriale sau miniserii).

Cele mai puţine, din Spania (7 filme artistice şi 2 seriale artistice).

TVR a difuzat 72 de producţii din Marea Britanie (61 de filme artistice, 1 serial artistic şi 10 filme documentare, dintre care 7 seriale sau miniserii), 24 de producţii din Germania (21 de filme artistice şi 3 documentare, dintre care 1 serial) şi 55 din Italia (40 de filme artistice, 7 seriale şi 8 documentare).

STRv nu a precizat separat care este numărul producţiilor achiziţionate, ci doar al celor difuzate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.