Fox News a ajuns la un acord prin care va plătit 10 milioane de dolari pentru a evita judecarea în instanţă a unor procese deschise de 18 foşti angajaţi care spun că au fost discriminaţi, scrie Variety.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, Fox News a încheiat cea mai mare parte a litigiului din ultimii doi ani, care a urmat plecărilor lui Roger Ailes şi a lui Bill O’Reilly din companie. 

Unul dintre aceste cazuri a fost un proces colectiv, în care 11 reclamanţi au susţinut că Fox News i-a discriminat rasial. Alt caz a implicat un corespondent al diviziei de radio care a susţinut că a fost concediată pentru că s-a plâns în legătură cu discriminarea de gen, iar alt proces a fost deschis de o altă femeie, corespondent al Fox 5, care a acuzat reţeaua că a discriminat-o pentru că era însărcinată.

Douglas Wigdor, avocatul care a reprezentat reclamanţii, a transmis, marţi, o declaraţie alături de Fox News: „Părţile au ajuns la acorduri pentru a rezolva cazurile care implică foşti angajaţi ai Fox News”.

Alte două cazuri de care s-a ocupat Wigdor se află încă pe rol. Scottie Nell Hughes a deschis un proces în toamnă, susţinând că a fost violată de Charles Payne, prezentator la Fox Business Network, iar Rod Wheeler, un detectiv particular, a dat în judecată Fox News vara trecută, susţinând că a fost citat greşit într-o ştire despre legături între Seth Rich, angajat în Comitetul Democratic Naţional, şi Wikileaks.

Casa de avocatură la care lucrează Wigdor a depus o cerere, luni, pentru a se retrage din aceste două cazuri, spunând că relaţia dintre avocat şi client nu mai poate funcţiona.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.