Povestea fascinantă a unor fotografi emblematici - Cristina Mittermeier şi Paul Nicklen, Dan Winters, Campbell Addy, Krystle Wright, Muhammed Muheisen şi Anand Varma - surprinşi în timp ce lucrează cu pasiune pentru a crea imagini memorabile, redată în noul serial documentar "Fotograf" de la National Geographic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primele două episoade din "Fotograf" au premiera în 24 martie, de la ora 18.00, pe National Geographic.

Această serie formată din şase episoade prezintă şapte creatori de poveşti în imagini, alături de importanţi regizori de filme documentare, pentru o explorare de neuitat a artei, a pasiunii şi puterii perspectivei.

Fiecare episod urmăreşte viaţa unui fotograf de la copilăria şi începuturile carierei până la perspectivele şi demersurile zilnice. Prin poveşti personale, arhive bogate, interviuri captivante şi filmări autentice din misiunile lor curente, telespectatorul va avea o privire în profunzime asupra evoluţiei fiecărui artist, dezvăluind modul în care şi-a găsit chemarea în spatele obiectivului şi cum a creat imagini extraordinare.

National Geographic a anunţat şi numele celor opt regizori recunoscuţi care au dat viaţă poveştilor fiecărui fotograf. De la viziunea pătrunzătoare a duo-ului premiat E. Chai Vasarhelyi şi Jimmy Chin ("Free Solo") la regia abilă a lui Marshall Curry ("Racing Dreams"), Pagan Harleman ("The Trade"), Crystal Kayiza ("Rest Stop"), Sam Pollard ("MLK/FBI"), Kristi Jacobson ("Solitary") şi Rita Baghdadi ("Sirens"), fiecare episod este o aventură colectivă şi uimitoare din punct de vedere vizual, care invită telespectatorii într-o lume captivantă în care fiecare cadru spune o poveste inspirată şi evocatoare.

"Fotograf este o dovadă a angajamentului National Geographic de a oferi naraţiuni extraordinare care stârnesc curiozitatea şi lasă un impact de durată asupra telespectatorilor noştri", a declarat Tom McDonald, vicepreşedinte executiv, Global Factual and Unscripted Content. "Asocierea deloc întâmplătoare a acestor regizori vizionari cu fiecare fotograf în parte surprinde esenţa creativităţii lor şi prezintă eforturile extraordinare pe care le fac pentru a redefini limitele povestirii vizuale". 

De peste 135 de ani, National Geographic a construit o moştenire istorică în domeniul povestirii vizuale, prezentând o lume interconectată prin intermediul muncii a mii de fotografi renumiţi. Cu milioane de imagini care circulă cu viteză zilnic în ştiri şi în reţelele sociale, poate fi dificil să te concentrezi asupra unei singure imagini care surprinde un moment mai mult decât oricare altul. Tocmai lucrul acesta îl fac aceşti fotografi - folosesc puterea naraţiunii vizuale pentru a surprinde viaţa în mişcare, arătându-ne lumea într-un mod diferit. "Fotograf" depăşeşte statutul unei emisiuni de gen explorând în profunzime forţele care îi conduc pe aceşti fotografi pasionaţi în căutarea perfecţiunii vizuale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.