Fosta asistentă medicală a omului de ştiinţă Stephen Hawking a fost suspendată şi se confruntă cu acuzaţii de comportament nepotrivit în ceea ce priveşte îngrijirea sa, notează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Patricia Dowdy, în vârstă de 61 de ani, care a lucrat pentru renumitul cercetător timp de 15 ani, a fost suspendată din Nursing and Midwifery Council (NMC) în 2016, din cauza acuzaţiile grave care i se aduc.  

O audiere de şase săptămâni la NMC, care a început în februarie şi care durează până în 21 martie, se desfăşoară cu uşile închise la Londra. 

Dowdy a declarat pentru The Mail duminică că este supărată şi că nu vrea să comenteze. 

Profesorul Hawking a murit în locuinţa sa din Cambridge în martie anul trecut, la vârsta de 76 de ani, după ce a trăit peste 50 de ani cu o boală progresivă de neuron motor, afecţiune cunoscută sub numele de Scleroză laterală amiotrofică. 

Presupusa abatere a lui Dowdy, originară din Ipswich în Suffolk, a avut loc în Cambridge, potrivit registrului de anajări al NMC. 

Fizicianul Stephen Hawking a fost cel mai cunoscut om de ştiinţă britanic al timpurilor noastre, un geniu care şi-a dedicat viaţa descoperirii secretelor Universului.

Este autorul popularelor cărţi "O scurtă istorie a timpului" (1988) şi "Universul într-o coajă de nucă" (2001). Cea mai mare parte a vieţii sale a fost profesor la Cambridge, iar în comunitatea ştiinţifică este cunoscut mai ales pentru teoriile sale legate de mecanica găurilor negre, graviaţie şi relativitate. Geniul său a fost comparat cu Albert Eistein şi cu Isaac Newton.

Născut pe 8 ianuarie 1942, omul de ştiinţă Stephen William Hawking şi-a canalizat activitatea pe alăturarea relativităţii - natura spaţiului şi a timpului - şi teoria cuantumului - cum cele mai mici particule s-au născut în Univers - pentru a demonstra crearea şi funcţionare Universului.

În 1964, la vârsta de 22 de ani, a fost diagnosticat cu o boală progresivă de neuron motor, afecţiune cunoscută sub numele de Scleroză laterală amiotrofică. I-a fost prezis că va mai trăi doar câţiva ani.

Boala a evoluat gradual şi l-a lăsat în imposibilitatea de a se mişca, ţintuit într-un scaun cu rotile, aproape paralizat şi neputând să vorbească decât cu ajutorul unui dispozitiv (sintetizator de voce). 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.