Formaţia Zdob şi Zdub, reprezentanta Republicii Moldova la Eurovision 2022, a transmis mulţumiri fanilor şi României, fiind recunoscătoare pentru locul 7 obţinut în finala de sâmbătă. Ei i-au asigurat pe fanii, după ce mulţi internauţi au criticat punctajele pe pagina lor de Facebook, că voturile unor jurii naţionale au fost anulate de EBU, organizatorul concursului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Referitor la voturile juriului a intervenit EBU. Le-a anulat. Căutaţi în internet declaraţia EBU. Voturile din 6 ţări au fost anulate", au scris muzicienii de la Zdob şi Zdub care au făcut show la Torino cu "Trenuleţul". 

"Locul 7!!!! Locul 2 la televoting. Mulţumim!!!! Thank youuuu! Peace, Love, Folklore and Rock’n’Roll! Ukraine, Romania, felicitări!!! Europa, felicitări! Drag public, MULŢUMIM!", au scrie ei. 

"Noi, ieri, am avut emoţii enorm de mari. Vreau să zic că în scena a fost toată Moldova, toată România. Am simţit o susţinere enormă, şi pe scenă, şi în sală. A fost o nebunie. Vă mulţumim pentur susţinere. Cei din sală au dansat, au strigat. Sala a inviat, a fost o atmosferă incendiară", spuneau Zdob şi Zdub după calificarea în finală. 

Republica Moldova a obţinut un punctaj final de 253 de voturi. 

România, prin wrs, s-a clasat pe locul 18 cu 64 de puncte (12 din partea juriilor naţionale). 

Eurovision 2022 a fost câştigat de Ucraina, prin Kalush Orchestra cu piesa "Stefania". 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.