Sylvain Auzou, fondatorul şi directorul secţiunii Venice Days (Giornate degli Autori), din cadrul Festivalului de Film de la Veneţia, este noul director artistic al Festivalului Internaţional de Film Bucureşti (BIFF), informează organizatorii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sylvain Auzou, născut în Franţa, este directorul de programe şi directorul secţiunii Venice Day, încă de la înfiinţarea acesteia, în 2004. Între 1998 şi 2007, Sylvain Auzou a fost directorul de marketing al revistei Le Film Français şi a coordonat campania de marketing pentru Marché du Festival de Cannes. Din 2006 până în 2012, a fost directorul programului The Business Street afiliat Festivalului de Film de la Roma.

Venice Days (Giornate degli Autori) este cea mai liberală şi informală secţiune din cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Veneţia, înfiinţată în 2004, după modelul secţiunii Quinzaine des réalisateurs de la Cannes. Secţiunea oferă o alternativă pentru selecţia oficială a Mostrei, ca şi un punct de întâlnire pentru cineaşti, producători, distribuitori şi jurnalişti.

Sylvain Auzou a fost membru al juriului BIFF, în 2010.

Anul acesta, juriul secţiunii principale a BIFF este condus de Marie Pierre Duhamel Muller, producător al companiei ”Pathé”, iar până în 2014 a fost membru al comitetelor de selecţie pentru Venezia Mostra del Cinema şi pentru Roma IFF.

Din juriu mai fac parte Elena Cristodoulidou, organizator de evenimente cinematografice în Cipru, Enrico Vannucci, consultant pentru scurt metraje la Festivalul de Film de la Veneţia şi membru al comitetului de organizare al ViaEmili@DocFest, Gabriel Dettre, regizor şi scenarist, producător executiv al filmului ”6,9 pe scara Richter”, de Nae Caranfil, şi jurnalistul şi criticul de film Cristian Tudor Popescu.

Festivalul Internaţional de Film Bucureşti se va desfăşura între 18 şi 23 aprilie, la Cinema Elvira Popescu şi Cinema Muzeul Ţăranului, unde vor avea loc evenimente speciale dedicate copiilor şi adulţilor: proiecţii şi ateliere.

Organizat de Fundaţia Charta, BIFF se desfăşoară cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC), al Uniunii Cineaştilor din România şi al Institutului Cultural Român, sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale, Principele Radu al României.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.