Actorul Florin Piersic a afirmat, marţi, la Palatul Cotroceni, după ce a fost decorat de preşedintele Klaus Iohannis, că i s-a cerut la începutul ceremoniei să vorbească doar două minute, însă nu poate face acest lucru, în discursul său de aproape trei ori mai lung rememorând prima întâlnire cu Iohannis.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"De când am intrat la dumneavoastră, doamna Delia ( Delia Dinu, de la serviciul de protocol al Preşedinţiei - n.r.) mi-a spus să vorbiţi 2 minute. Acum trebuie să vă spun, stimate dragul nostru preşedinte al ţării, (...) îmi pare rău, nu pot s-o ascult pe doamna. Vă reţin nu două minute, ci trei minute, să vă spun că v-am cunoscut la Sibiu", şi-a început Piersic discursul.

Actorul a povestit că prima întâlnire cu Iohannis a avut loc la Sibiu, pe vremea când acesta era primar şi "un puşti" şi a venit în cabina sa după un spectacol "în care a fost foarte bun".

"Aţi venit, m-aţi îmbrăţişat şi atunci v-am spus aşa - ţin minte până când voi muri, sper să fie târziu de tot - ca să mă pun bine cu dumneavoastră, dar nu numai de aia, că sunteţi cel mai arătos şi frumos primar pe care l-am văzut în viaţa mea. Şi atunci dumneavoastră, care aţi avut replică, mi-aţi spus: 'da, şi tu ai fi fost bun de primar'. Ceea ce mi-a plăcut, dar uitaţi că eu am rămas actorul ăsta care sunt. M-aţi lăudat foarte bine. Puteaţi să vorbiţi chiar mai mult despre mine, pentru că îmi place grozav să fiu lăudat", a continuat Florin Piersic.

Actorul s-a referit şi la vizita recentă pe care Iohannis a făcut-o în Israel, afirmând că el, împreună cu Stela Popescu, au fost de aproape 40 de ori în Ţara Sfântă. "Foarte bine aţi făcut că aţi fost acolo. Păcat că nu m-aţi luat cu dumneavoastră pentru că, dacă m-aţi fi luat, vă eram un ghid excepţional, pentru că stau cu toate prost, dar cu memoria sunt extraordinar", a spus acesta, într-un discurs de aproape 6 minute, care a stârnit râsete şi aplauze din partea preşedintelui şi invitaţilor.

Un discurs a susţinut şi Stela Popescu, după primirea distincţiei de la Klaus Iohannis. "Vă mulţumesc, pentru că acest dar pe care l-aţi făcut înseamnă tocmai recunoaşterea faptului că 55 de ani nu am muncit chiar degeaba", a spus aceasta.

Din partea trupei Cargo, a vorbit fondatorul Adrian Bărar.

"Este o onoare pentru noi. Această distincţie pentru noi înseamnă mult. Nu ştiu să vorbesc atât de bine ca şi domnul Florin Piersic, dar dacă este nevoie pot să iau o chitară în mână şi atunci mă voi descurca mai bine. Mulţumim", a spus muzicianul.

Actorii Stela Popescu şi Florin Piersic şi membrii formaţiei Cargo au primit, marţi, Ordinului Naţional "Steaua României" şi, respectiv, Ordinul "Meritul Cultural", ceremonia având loc la Palatul Cotroceni, ocazie cu care preşedintele Klaus Iohannis le-a mulţumit pentru contribuţia lor la cultura română.

”Suntem aici pentru a vă recunoaşte şi onora talentul şi cariera artistică, prin acordarea Ordinului Naţional «Steaua României» şi, respectiv, a Ordinului «Meritul Cultural». Vă felicit şi vă mulţumesc pentru contribuţia dumneavoastră la prestigiul actului artistic şi de cultură din România”, a spus preşedintele Iohannis la ceremonia care a avut loc în Sala Unirii a Palatului Cotroceni.

Stela Popescu a primit Ordinul ”Steaua României” în rang de Cavaler, decretul pentru această distincţie fiind semnat în 21 decembrie 2015.

La rândul său, Florin Piersic a primit Ordinul ”Steaua României”, în rang de Ofiţer, decretul fiind semnat în ziua în care actorul a împlinit 80 de ani, 26 ianuarie 2016.

Membrii trupei Cargo au primit Ordinul "Meritul Cultural", decretul de decorare fiind semnat pe 1 decembrie 2015, în preajma aniversării a 30 de ani de activitate. ”Stimaţi membri ai trupei Cargo, cântecele dumneavoastră v-au purtat spre recunoaştere naţională şi europeană, dar mai ales spre inimile multor mii de români. Parafrazând titlul uneia dintre piesele cele mai cunoscute, vă cer să nu lăsaţi să le fie dor de Cargo iubitorilor muzicii dumneavoastră!”, le-a spus Klaus Iohannis membrilor Cargo.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.