Rijksmuseum din Amsterdam a închis, duminică, expoziţia-eveniment a maestrului olandez Johannes Vermeer, "cel mai mare succes" al muzeului în ceea ce priveşte afluenţa, cu 650.000 de vizitatori, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Din 10 februarie, cele mai lungi cozi de aşteptare s-au format în fiecare zi pentru a admira cea mai mare retospectivă dedicată vreodată pictorului secolului de aur olandez: 28 de pânze, adică majoritatea operelor sale. 

„Deşi am limitat cu atenţie numărul de vizitatori pentru a le oferi cea mai bună experienţă posibilă, expoziţia Vermeer devine cel mai mare succes din istoria muzeului”, a spus Rijksmuseum.

Aproximativ 650.000 de vizitatori din 113 ţări au venit să vadă „The Milkmaid" sau „„Girl with a Pearl Earring”.

Aceste pânze au fost împrumutate din muzee şi colecţii din toată lumea, din SUA până ân Japonia. 

Pentru cei care nu au avut şansa să participe la această retrospectivă: şase tablouri vor rămâne pe loc la muzeu din 7 iunie. „Girl with a red hat” şi „A lady standing at a Virginal" vor fi expuse în galeria de onoare a muzeului împreună cu patru Vermeer de la Rijksmuseum până pe 10 octombrie.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.