Mihai Şora a trecut în revistă, sâmbătă, după aflarea veştii decesului lui Fidel Castro, trei lucruri ”de bine” despre fostul lider cubanez. Filosoful a scris pe pagina sa de Facebook că el a avut un prenume frumos, că a fost totuşi botezat, ceea ce nu l-a făcut mai bun, şi că în anii 1950 şi-a dat doctratul în Drept ”pe bune”, lucru pe care l-ar fi putut învăţa de la el şi fostul prim-ministru al României.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Avea un prenume frumos. Fidel vine din latinescul fides şi trimite la credinţă. Deşi situaţia nu era tocmai simplă în familia Castro, iar băieţelul Fidel a fost, ani la rând, un băieţel ilegitim, părinţii lui au hotărât că el ar trebui, totuşi, botezat: şi l-au botezat la vârsta de nouă ani (ceea ce, până la urmă, nu a contat prea mult, iar micuţul Fidel nu a devenit neapărat creştinul, iubitorul de semeni, adultul responsabil Fidel).
În anii ’50, şi-a dat doctoratul în drept: un doctorat de-adevăratelea, cum se făcea pe vremuri (lucru pe care l-ar fi putut învăţa şi fostul nostru premier de la şeful cubanez)”, sunt punctele ”de bine” scrise de Mihai Şora despre Castro.

”La dispariţia tovarăşului Fidel Castro, mă grăbesc să-l reascult pe domnul Compay Segundo. Ceea ce vă doresc şi dumneavoastră”, şi-a încheiat el mesajul.

Fidel Castro a murit la vârsta de 90 de ani. Fratele fostului preşedinte, Raul Castro, a precizat că Fidel Castro, "comandantul şi liderul Revoluţiei cubaneze" a murit pe 25 noiembrie, la ora 22.29, şi că va fi incinerat în cursul zilei de sâmbătă.

Fidel Castro a condus Cuba pentru aproape jumătate de secol înainte de a preda puterea fratelui său, Raul, în 2008.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.