Muzeul Naţional de Istorie a României găzduieşte proiecţia filmului documentar „Regele Mihai: Drumul către casă“, luni, 30 mai, cu începere de la ora 19.00, în Holul Central al Muzeului Naţional de Istorie a României (Calea Victoriei nr. 12). Proiecţia este urmată de o discuţie cu producătorii filmului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Evenimentul face parte din Turneul Naţional de Educaţie Istorică 2022, o continuare a celui din 2019 de promovare a filmului documentar „Maria, Inima României“, şi include noua versiune a documentarului „Regele Mihai: Drumul către casă“.

Versiunea Director’s Cut include noi materiale despre perioada complicată a tinereţii Regelui Mihai, aşa cum a fost descrisă în jurnalul personal al Reginei Maria. Documentarul prezintă şi detalii din perioada de izolare personală şi socială a Regelui din timpul exilului din Elveţia, dar şi motivele pentru care Regele Mihai a ezitat să se întoarcă în România. Totul din perspectiva celor care i-au fost aproape în acea perioadă. Această versiune îmbogăţită a filmului pune accent şi pe interacţiunile Regelui cu CIA după exilul din 1948. 

"Sunt bucuros să promovez pentru publicul din România cele trei filme realizate împreună cu echipa mea: „Războiul Regelui“ (2016), „Maria, Inima României“ (2018) şi „Regele Mihai: Drumul către casă“ (2021). Documentarele prezintă o parte importantă din istoria României, din 1860 până în prezent, şi sper ca publicul român să afle mai multe despre eroii săi vizionându-le", a declarat John M. Florescu, fondatorul Chainsaw Film Productions, producătorul filmului documentar.

Din echipa de producţie a filmului fac parte Viorel Chesaru - producător senior, Dan Drăghicescu - producător asociat, Mircea Lăcătuş - editor şi producător arhive şi Laura Beldiman - cercetător şi asistent editorial.

Accesul publicului se face gratuit, în limita locurilor disponibile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.