Festivalul Internaţional de Literatură şi Traducere Iaşi (FILIT) va trece Prutul, în mod simbolic, cu Trenul Literaturii. Trenul caravană, care va uni prin cuvânt cele două capitale ale Moldovei - Iaşi şi Chişinău, va porni din gara Socola vineri, 20 octombrie, ora 12:00, iar la Chişinău va ajunge la ora 16.40.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În tren, călătorii vor avea parte de performance de poezie susţinut de scriitorii Dan Coman şi Mugur Grosu, dezbateri literare şi un concert inedit susţinut de trupa Balkan Taksim.

La bord vor urca autori, consumatori de literatură, dar şi oficialităţi de pe ambele maluri ale Prutului. 

Rezervări: https://filit.md/literature-train 

FILIT Chişinău este organizat de Fundaţia KA-TET, Muzeul Naţional al Literaturii Române Iaşi şi Consiliul Judeţean Iaşi, în parteneriat cu Teatrul Fără Nume, Ministerul Culturii al Republicii Moldova, Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei, Biblioteca pentru Copii „Ion Creangă”, Biblioteca Naţională a Republicii Moldova şi Asociaţia Investitorilor din România în Republica Moldova. 

Anul acesta, publicul va avea şansa de a întâlni la Iaşi invitaţi din 25 de ţări, nume importante ale literaturii contemporane din străinătate şi din ţară, care vor participa la cea de-a XI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Literatură şi Traducere, în perioada 18-22 octombrie.

Printre aceştia se regăsesc cei mai îndrăgiţi autori în România ultimilor ani, aflaţi mereu în topurile de vânzări: Markus Zusak (autorul bestseller-ului „Hoţul de cărţi”, un scriitor considerat un „fenomen literar”), Guzel Iahina (una dintre cele mai apreciate scriitoare la nivel international, cu romane traduse în peste 40 de ţări), Eric-Emmanuel Schmitt (autor a numeroase romane şi piese de teatru, tradus în peste patruzeci şi cinci de limbi şi câştigător a peste douăzeci de premii literare), Burhan Sönmez (tradus în peste 40 de limbi străine, cu numeroase premii şi distincţii literare, preşedinte al PEN Internaţional), Mircea Cărtărescu (cel mai cunoscut autor român, cu peste 120 de volume publicate în străinătate, în 25 de limbi, şi deţinător a numeroase premii internaţionale).

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.