Festivalul PeriFEERIC - NeighbourGOOD Days of Bucharest, între 7 şi 8 octombrie, transformă mai multe locaţii din zonele periferice ale Capitalei în centre de expresie artistică ce vor găzdui o serie de evenimente atractive pentru publicul de toate vârstele.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Festivalul debutează sâmbătă, 7 octombrie, cu un spectacol de magie pentru copii şi părinţi, programat la ora 10.00, la Teatrul Nou (Strada Matei Voievod nr. 88), care îi va implica activ pe cei mici în trucuri magice şi le va oferi o experienţă amuzantă şi distractivă. Evenimentele dedicate copiilor includ, de asemenea, şi ateliere de actorie, susţinute de actorii Studioului Film & Theatre Academy atât sâmbătă, 7 octombrie, cât şi duminică, 8 octombrie, la ora 11.00, în sediul de pe Bulevardul Iuliu Maniu nr. 138-142.

Turul ghidat Bucureşti Alternativ va fi o călătorie în arta stradală, de la centru la periferie, care va începe sâmbătă, 7 octombrie, la ora 11.00, în Piaţa Universităţii, şi se va încheia, în jurul orei 14.00, la A.M. Social Space, pe str. Constantin Bosianu nr. 21. Bucureştenii care au (re)descoperit oraşul în cadrul turului, dar şi rezidenţii din zonă pot participa aici, în intervalul orar 14.00-16.00, la un jam session susţinut de Bucharest Sax Quartet şi o serie de ateliere de graffiti şi stencils.

Teatrul Nou le propune bucureştenilor un nou subiect de reflecţie pe tema libertăţii şi a schimbărilor într-o societate futuristă cu piesa de teatru „Străini în viitor”, o comedie scrisă şi regizată de Andrei Adam. Avându-i în distribuţie pe actorii Robert Poiană / Cristian Ioniţă, Crina Zvobodă / Ioana Emilia Luculescu, Radu Catană / Massimiliano Nugnes, Elena Ariadna Şeulean / Iulia Alexandra Neacşu, spectacolul, programat la ora 20.00, este o adaptare a piesei de teatru „Străinii”, premiată în cadrul concursurilor de dramaturgie românească: „Cum vezi viitorul?” (Reşiţa, 2021) şi FITIC 2022 (Constanţa).

Prima zi din programul PeriFEERIC se va încheia cu un concert al cunoscutei trupe Robin and the Backstabbers, programat la ora 21.30, la Recul, pe Splaiul Unirii nr. 160.

PeriFEERIC se extinde duminică, 8 octombrie, cu un treasure hunt în cartierul Rahova, programat între orele 11.30 şi 13.30, în care participanţii vor descoperi misterele unor locuri emblematice din această zonă a Capitalei. Vânătoarea de comori urbane va lua startul în faţa centrului comercial Liberty (Şoseaua Progresului nr. 151-171) şi se va încheia la A.M. Social Space (Str. Constantin Bosianu nr. 21). Pentru a participa, persoanele interesate se pot înscrie la treasure hunt prin completarea acestui formular.

Programul de seară al celei de-a doua zile de festival include piesa de teatru „Un spectacol dumnezeiesc”, după David Javerbaum, o comedie neagră în regia Iuliei Alexandra Neacşu, cu Cristian Ioniţă, Radu Catană / Florin Galan, Eduard Cîrlan / Vlad Andrei, programată la ora 17.00, la Teatrul Nou. Publicul se va delecta cu „aventurile” unui Dumnezeu nemulţumit de lumea modernă, care oferă o nouă versiune a celor 10 porunci, adaptată generaţiei reţelelor sociale.

Teatrul Infinit se înscrie în seria evenimentelor teatrale PeriFEERIC cu spectacolul „Eu cu cine mă mărit?”, după un text scris de Silvia Gagu, în regia lui Bogdan Gagu, avându-i în distribuţie pe Silvia Gagu, Dorin Enache, Alex Floroiu şi Maria Costeschi. Programată la ora 19.30, reprezentaţia teatrală transformă scena Teatrului Infinit din Strada Mihai Eminescu nr. 127 în epicentrul unei căutări continue a fericirii în contextul unei petreceri a burlăciţelor.

De la ora 18.00, în grădina J'ai Bistrot de pe Calea Griviţei nr. 55 va concerta artista Cristina Lupu. Absolventă a Facultăţii de Compoziţie, secţia Jazz, la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, Cristina Lupu le va oferi bucureştenilor o experienţă intimă cu un recital din compoziţiile sale reunite sub titlul „Sweet Amnesia”, o colecţie de poveşti incluse pe albumul cu acelaşi titlu.

Oferta muzicală a Festivalului PeriFEERIC include, totodată, şi concertul pianistului Flavian Chitic, programat la ora 18.00, la A.M. Social Space, dedicat iubitorilor de muzică clasică. Flavian Chitic este absolvent al unor instituţii prestigioase de profil – Liceul de Arte „Victor Brauner” din Piatra Neamţ şi Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti. Cu o bogată activitate concertistică alături de Corul Regal, Filarmonica „George Enescu” şi Filarmonica „Ion Dumitrescu” din Râmnicu Vâlcea, dar şi calitate de bariton în corul Catedralei Sfântul Iosif, acesta va oferi un spectacol muzical de excepţie, care cu siguranţă va rămâne în memoria publicului.

Accesul la evenimentele din cadrul PeriFEERIC – NeighbourGOOD Days of Bucharest este liber, în limita locurilor disponibile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.