Festivalul Internaţional "Vara Magică", dedicat iubitorilor de muzică clasică, va fi organizat pentru prima dată în aer liber, în curtea Ateneului Român, în perioada 15 iulie-27 august.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cele 14 concerte camerale şi simfonice vor avea loc în serile de miercuri şi joi, de la ora 20.00, sub genericul "Anul Beethoven la Bucureşti”.

La eveniment vor participa şapte formaţii orchestrale precum Orchestra Filarmonicii “George Enescu”, dirijor şi solist David Lefevre, Orchestra Camerata Regală, dirijor Constantin Adrian Grigore, solistă Rebekka Hartmann - vioară, Orchestra Română de Tineret condusă de Cristian Mandeal, solist Ştefan Cazacu - violoncel , Orchestra Naţională Simfonică a României, solist Cvartetul Wave, dirijor Cristian Mandeal, Romanian Chamber Orchestra, dirijor Cristian Măcelaru, Romanian Sinfonietta Orchestra, dirijor şi solist Alexander Sitkovetsky – vioară şi Kamerata Kronstadt, sub bagheta lui Cristian Oroşanu.

Programul va cuprinde şi şapte recitaluri camerale extraordinare susţinute de Ansamblul cameral Violoncellissimo, fondat de Marin Cazacu, de Ansamblul Raro fondat de Răzvan Popovici, de celebra mezzo-soprană Ruxandra Donose, acompaniată de pianistul Sergiu Tuhuţiu, de Cvartetul ARCADIA, de violonistul Alexandru Tomescu şi pianistul Josu de Solaun, de Cvartetul Wave şi de Trio Georgeta Iordache - vioară, Andrei Ioniţă - violoncel, Daria Tudor - pian.

"Totul este inedit la Festivalul "Vara Magică" din acest an. Dacă acum aproape un deceniu, festivalul a început dintr-o necesitate, pentru că vara nu se întâmpla nimic de acest gen în Bucureşt, anul acesta el este dedicat necesităţii bucureştenilor de a reveni la normal şi din punct de vedere spiritual. Avem nevoie de cultură vie, avem nevoie de muzică, de destindere, de relaxare, iar acest festival trebuie să continue, pentru că după lunga perioadă petrecută doar în online, foarte multă lume îşi doreşte contactul direct cu emoţia generată de muzica live. Iar dacă toate acestea se petrec în eleganta curte a Ateneului Român, având pe fundal exact imaginea care se află pe afişul nostru de la început, sunt convins că… totul va fi bine", a declarat Dorin Ioniţă, iniţiatorul festivalului. 

Biletele se pot găsi pe www.lanto.ro, www.bilete.ro şi la casa de bilete a festivalului deschisă la Ateneul Român, intrarea din strada Benjamin Franklin nr. 1-3, de luni până vineri, între orele 14.00 şi 19.00, începând cu data de 6 iulie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.