Copiii vor putea asculta, pentru prima dată la ediţia din 2019 a Festivalului "George Enescu", operele marilor compozitori într-un format adaptat vârstei lor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Peste 1.500 de spectatori vor participa la aceste evenimente. Opera Comică pentru Copii va reproduce, în oglindă, la matineu, programul festivalului din fiecare weekend.

Concertele din Festivalul "Enescu" vor fi prezentate de artiştii Operei Comice într-o variantă condensată, cu o durată considerată ideală pentru a menţine atenţia copiilor, de maximum 30 de minute, păstrând în acelaşi timp elementele centrale ale pieselor. La finalul fiecărei reprezentaţii, concertele vor fi explicate pe larg într-o sesiune educativă susţinută de muzicienii Operei Comice pentru Copii. Astfel, copiii, cu vârste între 3 şi 12ani, vor putea intra şi ei, alături de adulţi, în lumea fascinantă a celui mai mare eveniment cultural internaţional organizat de România.

"Un lucru mai puţin cunoscut este că, în realitate, spectatorii noştri au vârste cuprinse între 3 şi 93 de ani. Deseori se întâmplă să vedem în sală familii cu trei generaţii de reprezentanţi. Festivalul "George Enescu" pentru Copii, chiar dacă este dedicat copiilor, va deveni prilejul pentru cea mai interesantă conversaţie despre muzica clasică între generaţii. Părinţii sau bunicii care participă la festivalul mare vor putea să repete experienţa alături de cei mici şi să compare sentimente, emoţii, trăiri", a declarat soprana Felicia Filip, directorul Operei Comice pentru Copii.

Ediţia din acest an a Festivalului Internaţional „George Enescu” propune o lume unită prin muzică, indiferent de origine, credinţă, gen sau vârstă. Astfel, festivalul dedicat copiilor completează seria proiectelor speciale menite să apropie Festivalul Enescu de un public cât mai divers.

"Muzica clasică trebuie să facă parte din lumea contemporană, aşa cum o face muzica în general. Ne-am propus acest obiectiv ambiţios de a „normaliza” consumul de muzică clasică, iar festivalul dedicat copiilor nu este altceva decât o astfel de normalizare. Festivalul expune copiii de la vârste fragede la experienţa unui festival de muzică clasică şi, mai ales, susţine eforturile Operei Comice de a le forma gustul pentru muzica cultă”, a declarat Mihai Constantinescu, directorul Festivalului Internaţional „George Enescu”.

Festivalul „George Enescu” pentru Copii va fi organizat de Opera Comică pentru Copii din Bucureşti la sediul său din Calea Giuleşti nr. 16, în perioada 31 august – 22 septembrie 2019. Concertele vor avea loc în cele patru week-end-uri de festival, respectiv 31 august - 1 septembrie, 7-8 septembrie, 14-15 septembrie şi 21-22 septembrie 2019. Vârsta recomandată pentru participare este de 3-12 ani. Biletele vor fi puse în vânzare începând cu 1 mai 2019 pe Bilete.ro, la preţul de 25 de lei.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.