Violoncelistul Ray Chen, în vârstă de 28 de ani, este unul dintre cei mai aclamaţi artişti ai momentului şi va urca pe scena Festivalului Internaţional George Enescu 2017 pentru a susţine un recital pe 12 septembrie, de la ora 17.00, la Ateneul Român.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Despre Ray Chen, cunoscutul Maxim Vengerov spunea că este “un muzician plin de calităţi, cu un sunet proaspăt, plin de vitalitate şi de lumină”.

Aflat într-o fulminată ascensiune pe marile scene internaţionale, violonistul Ray Chen, care la doar 28 de ani a urcat pe scena Royal Alber Hall în cadrul celebrului BBC Proms şi a colaborat cu orchestre precum London Philharmonic şi Orchestre National de France, va susţine un recital pe 12 septembrie, de la ora 17.00, la Ateneul Român, în cadrul Festivalului Enescu 2017 în locul recitalului programat iniţial, cu Leonidas Kavakos.

Ray Chen va fi acompaniat de pianistul Juline Quentin, cunoscut în întreaga lume pentru colaborarea sa cu David Garrett. Din programul serii vor face parte lucrări de Beethoven, Saint-Saëns şi Bach.

Această modificare de program a fost impusă de faptul că violonistul Leonidas Kavakos a avut un deces în familie. Totuşi, Leonidas Kavakos va urca pe scena Festivalului Enescu în cadrul concertului din data de 17 septembrie, alături de Israel Philharmonic Orchestra, la Sala Mare a Palatului. 

Câştigător al celebrelor concursuri Queen Elisabeth (2009) şi Yehudi Menuhin (2008), Ray Chen a ajuns în scurt timp noua senzaţie a viorii în plan internaţional. Sub bagheta cunoscutului Daniele Gatti, a concertat alături de Orchestre de Paris într-un concert televizat cu o audienţă de peste 800.000 de oameni. A urcat de asemenea pe scena Royal Albert Hall, în cadrul BBC Proms. Despre Ray Chen, reputatul violonist Maxim Vengerov spunea că este “un muzician plin de calităţi, cu un sunet proaspăt, plin de vitalitate şi de lumină”. Ray Chen a semnat, de asemenea, un contract exlcusiv de înregistrare cu prestigioasa casă de discuri Decca.

Biletele achiziţionate de public pentru data de 12 septembrie, când era iniţial programat recitalul violonistului Leonidas Kavakos, rămân valabile. Prin prezentarea acestora la intrarea în sala de concert, se face accesul pentru recitalul susţinut de Rey Chen.

Pentru cei care doresc recuperarea contravalorii biletului achiziţionat, aceasta se poate face fie la magazinele sau centrele Eventim de unde a fost efectuată cumpărarea, fie trimiţând un email la adresa contact@eventim.ro în cazul în care tichetul a fost luat online.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.