Festivalul „Bucureştii lui Caragiale” din parcul Cişmigiu se va încheia weekendul acesta cu trei spectacole, montări ale Teatrului În Culise, Teatrului de Animaţie Ţăndărică şi Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Desfăşurată în perioada 18 iulie - 20 septembrie sub motto-ul #SusţinemCulturaRO, cea de-a opta ediţie este organizată de Primăria Capitalei prin ARCUB şi a fost regândită, în acest an, pentru a susţine activitatea scenei teatrale din Bucureşti, în contextul restricţiilor impuse de pandemia Covid-19.

Ultimul weekend al festivalului se înscrie în seria de evenimente dedicată Zilelor Bucureştiului. Pe 20 septembrie se împlinesc 561 de ani de la prima atestare documentară a Bucureştiului.

Weekendul acesta, la „Bucureştii lui Caragiale” vor fi prezentate spectacole de teatru independent, teatru de improvizaţie şi teatru de revistă din repertoriul Teatrului Ȋn Culise, al Teatrului de Animaţie Ţăndărică şi al Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”.

Teatrul Ȋn Culise va prezenta sâmbătă, de la ora 20.00, comedia „Clinica sinucigaşilor”, după textul Gabrielei Mihalache, regizată de Cristian Bajora. Din distribuţie fac parte Alex Vlad, Ionuţ Iftimiciuc, Dorin Enache, Graţiela Popa, Patricia Ionescu, Adrian Pantelimon, Bogdan Stroe şi Dana Roman. 

Ultimul spectacol de matineu din festival aparţine Teatrului de Animaţie Ţăndărică şi este unul de improvizaţie, interactiv. Programat în dimineaţa zilei de duminică, de la ora 10.00, „Improvest” aduce pe scenă prima trupă de păpuşari improvizatori din ţară.

Ediţia din acest an „Bucureştii lui Caragiale” se va încheia cu reprezentaţia celui mai nou spectacol din repertoriul Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”.

„Cu mască sau fără mască, oamenii vor să zâmbească”, realizat de Vasile Muraru şi Valentina Fătu, este programat duminică, de la ora 20.00. Premiera stagiunii estivale 2020 a teatrului este inspirată de cele mai recente schimbări survenite la nivelul societăţii. Din distribuţia spectacolului fac parte actorii Alexandru Arşinel, Vasile Muraru, Valentina Fătu, Nae Alexandru, Cristian Simion, soliştii Bianca Sârbu, Daniela Cristea, Alin Gheorghişan, cărora li se alătură Baletul Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”.

Programul festivalului este disponibil pe arcub.ro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.