În Seria Mari Concerte ale lumii a Festivalului Internaţional „George Enescu” are loc sâmbătă al doilea concert al Orchestrei Teatrului Capitole din Toulouse pe scena Sălii Palatului de la ora 19:30, sub bagheta dirijorului Josep Pons, cu Nona Ciobanu (regizor multimedia), Lambert Wilson (narator), Mathias Vidal (tenor) şi Vincent Le Textier (bariton). În program vor fi lucrări de Hector Berlioz.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La Sala Radio debutează sâmbătă, de la ora 13:00, Seria Orchestrelor Româneşti, cu concertul Orchestrei Filarmonicii Transilvania din Cluj-Napoca, sub bagheta maestrului Jonathon Heyward şi cu Andrei Gologan la pian. În program sunt lucrări de Doina Rotaru, Britten şi Şostakovici.

Tot azi are loc şi concertul Orchestrei de Cameră Dogma condusă de dirijorul Mikhail Gurewitsch, la Ateneul Român de la ora 16:30, în cadrul Seriei Concertelor de la Ateneu. Soliste vor fi două câştigătoare ale Concursului Internaţional George Enescu 2022, Alexandra Segal la pian şi Maria Marica la vioară. În program vor fi compoziţii de Dan Buciu, Felix Mendelssohn, Samuel Barber, Benjamin Britten şi Mikhail Gurewitsch.

Seara se încheie cu un concert din Seria Concertelor de la miezul nopţii, cu Ensemble Zefiro de la ora 22:30, pe scena Ateneului Român. Concertul va fi dirijat de fondatorul ansamblului, oboistul Alfredo Bernardini, iar programul va fi compus din opera Gran Partita de Wolfgang Amadeus Mozart.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.