Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu (TNRS) reia, din luna mai, reprezentaţiile cu spectacolele „Faust” şi „Povestea prinţesei deocheate”, în regia lui Silviu Purcărete, unele dintre cele mai apreciate spectacole româneşti din ultimele decenii. Naţionalul sibian a pus deja în vânzare biletele pentru reprezentaţiile din lunile mai, iunie şi iulie, atât pe site-ul www.tnrs.ro, cât şi la Agenţia Teatrală din Sibiu, str. Nicolae Bălcescu nr. 17.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Faust”, după J. W. Goethe, regia Silviu Purcărete, traducerea Şt. A. Doinaş, decor şi light design Helmut Stürmer, costume Lia Manţoc şi muzică originală Vasile Şirli, cu Ofelia Popii şi Miklós Bács în rolurile principale a avut premiera în anul 2007, iar de atunci şi până în prezent s-a jucat de fiecare dată cu casa închisă.

Scenariul spectacolului de la Sibiu surprinde momentele esenţiale din textul lui Goethe: pactul lui Faust cu Diavolul, patima lui Faust pentru Margareta, noaptea Valpurgiei şi ridicarea lui Faust la Cer. Producţia se remarcă prin decor şi light design de o impresionantă forţă evocatoare, costume provocator sugestive, elegante sau burleşti, muzică antrenantă sau copleşitoare cu efecte sonore adecvate ambianţei funambuleşti, proiecţii video ingenios articulate în arhitectura întregului demers scenic, creat monumental prin jocul a peste 120 de actori într-o hală industrială dezafectată.

Spectacolul a fost distins la Gala Premiilor UNITER 2008 pentru Cea mai bună actriţă în rol principal - Ofelia Popii, a participat la Festivalul Goethe de la Frankfurt în 2008 şi la Festivalul Internaţional de Teatru de la Edinburgh 2009 în selecţia oficială, a primit Herald Angel Award 2009 şi Premiul de Excelenţă la Gala Premiilor UNITER 2010.

TNRS reia reprezentaţiile cu spectacolul „Povestea prinţesei deocheate”, scenariu de Silviu Purcărete inspirat din Sakura Hime Azuma Bunshô, de Tsuruya Nanboku al IV-lea, regia Silviu Purcărete, traducere Eugen Gyemant, muzică originală Vasile Şirli, scenografia Dragoş Buhagiar, cel de-al doilea mare spectacol de patrimoniu al Naţionalului sibian.

„Povestea prinţesei deocheate” este un spectacol distins cu Premiul UNITER pentru Cel mai bun spectacol al anului 2018 în România, pentru Cea mai bună actriţă în rol principal pentru rolurile Seigen şi Shinnobu Sota – Ofelia Popii şi pentru Cea mai bună scenografie - Dragoş Buhagiar.

De asemenea, Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu a pus în vânzare şi biletele pentru toate reprezentaţiile din lunile mai, iunie şi iulie, programate la Sala Mare TNRS, Fabrica de Cultură - Construcţii SA – UniCredit, Sala Studio, Centrul Cultural Habitus şi la Sinagoga Mare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.