Familia Regală a României deplânge moartea celebrei soprane Virginia Zeani, „o legendă a scenei lirice mondiale, unul dintre numele de referinţă ale muzicii de operă din secolul al XX-lea”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„O legendă a scenei lirice mondiale, românca Virginia Zeani a fost unul dintre numele de referinţă ale muzicii de operă din secolul al XX-lea. Ea a fost dăruită de Dumnezeu cu un talent nepereche, a posedat cu desăvârşire profesia ei şi a fost un model de spirit civic, patriotism şi credinţă”, a transmis Familia Regală pe Facebook.

La începutul anilor 2000, Regina Ana a întâlnit-o pe Virginia Zeani în Statele Unite, în cadrul unui turneu de colectare de fonduri pentru Fundaţia Regală Margareta a României. Ulterior, când marea soprană a revenit în România, în anul 2011, Regele Mihai a învestit-o cu Decoraţia Regală Nihil Sine Deo, la Palatul Elisabeta. Cu acea ocazie, Virginia Zeani a prezentat Regelui Mihai paşaportul regal românesc cu care a plecat din ţară şi pe care l-a păstrat întreaga sa viaţă.

Virginia Zeani a fost distinsă, în absenţă, la Castelul Regal Peleş, în anul 2016, cu Ordinul Coroana României în grad de Comandor.

„În anii din urmă, ea a fost alături de Ţară şi Coroană doar cu gândul şi cu sufletul, de departe. Intrată în legendă încă din timpul vieţii, Virginia Zeani rămâne, de aici încolo, un pisc de neatins al artei româneşti din toate timpurile”, a adăugat Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.