O expoziţie dedicată pictorului contemporan Sorin Ilfoveanu va fi deschisă luna aceasta la Muzeul Naţional Brukenthal, unde vor putea fi văzute 45 de lucrări, cele mai multe în premieră.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Expoziţia „Ilfoveanu 2020” reuneşte picturi în acrilice şi desene, având ca tematică subiecte dominante ale artei sale.

Proiectul expoziţional a debutat în luna septembrie la Muzeul de Artă Cluj-Napoca, a continuat, în octombrie, la Palatul Culturii din Iasi şi va fi găzduit între 6 şi 29 noiembrie de Muzeul Naţional Brukenthal.

Demersul face parte integrantă din strategia casei de licitaţii Vikart, care vizează cultivarea, stimularea şi promovarea interesului pentru artă şi artiştii contemporani.

Personalitate artistică remarcabilă, elev al maestrului Corneliu Baba, alături de Ştefan Câlţia, Sorin Dumitrescu şi Mihai Cismaru, Sorin Ilfoveanu recreează în simplitatea stilului său propriu o lume fără timp, o lume în care eul profund aspiră către cunoaşterea umană, unind trăsăturile spiritului şi sufletului într-un univers niciodată început şi fără de sfârşit.

Vernisajul va avea loc vineri, la ora 14:00, în prezenţa pictorului. Din cauza măsurilor de prevenire a infecţiei cu SARS-CoV-2, prezenţa la vernisaj va fi posibilă doar pe bază de invitaţie. Evenimentul va fi transmis live pe pagina de Facebook a muzeului.

Expoziţia va fi putea fi vizitată în perioada 7 - 29 noiembrie 2020, de miercuri până duminică, în intervalul orar 09:00 - 17:00.

Curatori sunt Adina Renţea şi Alexandru Constantin Chituţă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.