Expoziţia „Victoria Zidaru. Ziua Întâi” a fost prelungită şi mai poate fi vizitată la etajul 4 al Muzeului Naţional de Artă Contemporană până în 19 mai.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La ultimul etaj al MNAC, în spaţiul principal, în galeria mare, este organizată o impresionantă instalaţie multimedia a Victoriei Zidaru. 

Cordoanele vegetale sunt un element întâlnit în multe dintre proiectele recente ale Victoriei Zidaru care, în funcţie de spaţiu, iau o altă formă, un alt corp. La MNAC, artista le întinde pentru prima dată pe jos, pentru că fie împletite, fie ţesute, ele au fost până acum folosite doar pe verticală. Dispuse pe paviment, ele fac trimitere la apă, la marea infinită, la Prima Zi a creaţiei când totul era acoperit de o apă nesfârşită.

„Fânul ce le conţine trimită către stare de suflet, pentru că te apropie de natura propriu-zisă. Mirosul lui, faptul că este şi hrană pentru animale, faptul că este şi pentru noi un prilej de admiraţie”, spune artista.

Victoria Zidaru, un artist care în ultimii ani are o evoluţie extraordinară, cu o istorie lungă şi serioasă de sculptor, s-a reinventat în ultimii ani şi lucrează cu materiale textile, cu o microcomunitate de ţesătoare din satul Liteni, Bucovina, de unde este origine. Ea “creează nişte instalaţii cu ierburi aromatice, cu pânză de casă, care sunt foarte tradiţionale ca materie, dar foarte contemporane ca morfologie”, spunea la vernisaj Călin Dan.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.