Expoziţia „Domenico Cunego, maestru al gravurii” va fi deschisă pe 20 aprilie, ora 14.00, la Cabinetul de Stampe şi Desene al Palatului Brukenthal din Sibiu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cunoscut şi deosebit de apreciat pentru reproducerile sale după cei mai mari artişti italieni din toate timpurile şi executate cu o veritabilă măiestrie, Domenico Cunego (Verona, 1726 - Roma, 1803), care s-a bucurat de o viaţă lungă şi o carieră prosperă, este un nume deosebit de important pentru grafica italiană a secolului al XVIII-lea.

Expoziţia îi prezintă lucrările aflate în colecţia de grafică italiană a Muzeului Naţional Brukenthal, respectiv cele din seria de gravuri pentru Schola Italica Picturae, publicată de Gavin Hamilton la Roma în 1773, reprezentând pentru artistul de faţă unele dintre cele mai importante opere ale carierei sale. Tot în acea perioadă a gravat şi numeroase lucrări după mari artişti precum Tiţian, Giorgione, Reni, Guercino, Domenichino, dar şi portrete de papi, artistul fiind deja cunoscut şi apreciat în lumea artistică romană, spune curatoarea Raluca-Georgiana Cobuz. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.