Expoziţia „50 de ani. Şcoala de Modă din Bucureşti”, o sinteză a activităţii profesorilor şi studenţilor de la Departamentul Modă din cadrul Universităţii Naţionale de Arte Bucureşti (UNArte), va fi deschisă la Muzeul Naţional de Artă al României pe 7 iulie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Evenimentul vine în continuarea expoziţiilor care au marcat, la Muzeul Naţional de Artă al României, împlinirea a 150 de ani de la înfiinţarea Şcolii de Belle Arte din Bucureşti, actuala UNArte, şi 50 de ani de la înfiinţarea Departamentului Design a UNArte.

Actuala prezentare se grefează pe elementele de display realizate de Cartierul Creativ în cadrul Romanian Design Weeek, în ideea continuării punerii în evidenţă a aportului de creativitate românească la configurarea designului contemporan.

Expoziţia cuprinde o amplă selecţie de piese vestimentare care au fost admirate în evenimente internaţionale de prestigiu, instalaţii costumare, prezentări video şi ilustraţii de modă.

Este pentru prima dată când vizitatorii au oportunitatea de a explora bogăţia de stiluri - de la cel convenţional, la cel artistic şi experimental - viziuni ce oferă publicului posibilitatea să descopere nenumărate modalităţi de a construi imaginea umană.

Expoziţia de la parterul Galeriei Naţionale va putea fi vizitată până pe 5 septembrie 2021.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.