Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova nu renunţă la organizarea evenimentului "Noaptea Muzeelor” şi, având în vedere contextul sanitar, a decis să organizeze online, în acest an, noaptea în care toţi vizitatorii au acces la expoziţiile şi evenimentele din instituţie. Astfel, toate cele 14 secţii ale muzeului au pus la punct evenimente care vor fi transmise pe paginile de Facebook.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova şi secţiile acestuia invită publicul sâmbătă seara,14 noiembrie, începând cu ora 19.00, la evenimente desfăşurate online pe paginile de Facebook ale secţiilor muzeale şi pe site-ul muzeului.
 
Astfel, Muzeul de Istorie şi Arheologie organizează evenimentul "Din patrimoniul Muzeului Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova”, Muzeul Ceasului „Nicolae Simache” oferă exploziţiile „Istoria instrumentelor de măsurare a timpului” şi „Din memoriile lui Cronos”, Muzeul „Ion Luca Caragiale” a organizat evenimentul „Casa Dobrescu - monument de arhitectură”, în timp ce Muzeul „Casă de Târgoveţ din sec. XVIII-XIX” oferă internauţilor un tur virtual.
 
Totodată, Muzeul Memorial „Paul Constantinescu” transmite pe Facebook evenimentul „Simfonia Ploieşteană de Paul Constantinescu”, Muzeul Memorial „Nichita Stănescu” organizează evenimentul „Nichita Stănescu - poezie şi imaginaţie”. 
 
În plus, secţiile muzeale care funcţionează în localităţi din afara Ploieştiului transmit şi ele pe internet evenimente organizate de Noaptea Muzeelor. Astfel, Muzeul „Casa Domnească” din comuna Brebu transmite evenimentul „Pe aripile muzicii”, Muzeul Memorial „Nicolae Iorga” din Vălenii de Munte a organizat expoziţia „Eleganţă şi tradiţie populară în casa familiei Iorga”, Muzeul Memorial „Cezar Petrescu” Buşteni transmite evenimentul „În casa lui Cezar Petrescu. Cărţi cu dedicaţie din colecţia scriitorului”,  Muzeul Memorial „Constantin şi Ion Stere” oferă şi el un tur virtual.
 
Evenimente mai sunt organizate la Muzeul „Conacul Bellu” din Urlaţi, Muzeul „Foişorul Bellu” Urlaţi care prezintă icoane pictate pe sticlă, Muzeul „Crama 1777” din comuna Valea Călugărească, Muzeul „Conacul Pană Filipescu” din comuna Filipeştii de Târg. 
 
Iniţiată de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa şi patronată în prezent de Consiliul Europei, de UNESCO şi de Consiliul Internaţional al Muzeelor, Noaptea Muzeelor este un eveniment desfăşurat la nivel internaţional şi ajuns la a 16-a ediţie. În fiecare an Noaptea Muzeelor atrage în toate oraşele marii vii de vizitatori.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.