Muzeul Amintirilor din Comunism va organiza, de 1 Iunie, o nouă expoziţie temporară care va aduce în prim-plan cele mai iubite jocuri ale copilăriei în comunism.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Evenimentul este gândit ca o călătorie în timp, în vremea copilăriei actualilor părinţi. Prin activităţile recreative şi distractive, muzeul îşi propune să le ofere oportunitatea celor mici să descopere perioada comunistă şi să exploreze aspecte fascinante ale vieţii copiilor din trecut. Astfel, vor putea să înţeleagă mai bine istoria părinţilor, dar şi să îşi creeze noi amintiri valoroase alături de ei.

Evenimentul va include:

• Ateliere de confecţionat păpuşi: Copiii vor putea să-şi testeze creativitatea şi să creeze păpuşi frumoase folosind materiale simple precum beţe, cârpe sau frunze.
• Ateliere de colorat: Copiii vor avea ocazia să descopere eroii preferaţi ai părinţilor, din desene animate sau cărţi, şi să îi coloreze.


• Jocuri ale copilăriei: Participanţii vor fi introduşi în fascinanta lume a jocurilor de societate din perioada comunistă, dar şi a celor de exterior. Copiii vor putea juca alături de părinţi toate jocurile iubite din copilărie, precum "De-a prinselea", "Elasticul", "Baba-Oarba", "Coarda", "Melcul", "Păsărică mută-ţi cuibul" şi să se întreacă la jocurile "Şotron" sau "X şi 0" desenate pe asfalt.
• Sala media va fi deschisă pentru copii, pentru ca aceştia să descopere producţii clasice, prezentând cele mai apreciate desene animate ale perioadei comuniste, diafilme, diapozitive şi poveşti pe care părinţii le ascultau de nenumărate ori.
• În plus, participanţii vor avea ocazia să experimenteze gustul copilăriei în perioada comunistă la cafeneaua muzeului, unde vor putea savura prăjituri clasice, precum savarine sau amandine, sau sandvişurile celebre din acea perioadă.

Preţurile pentru eveniment sunt următoarele: adulţi: 35 lei, copii: 25 lei. 

Preţul include participarea la toate atelierele şi jocurile din interior şi exterior, precum şi biletul de vizitare a muzeului.

Mai mult, pe 1 iunie, Muzeul Amintirilor din Comunism va lansa o nouă expoziţie temporară, „Jocurile copilăriei”, în colaborare cu „În Faţa Blocului”, o carte dedicată perioadei comuniste, ce reuneşte o colecţie de jocuri şi „faze” ale generaţiei cu cheia la gât.

Expoziţia va prezenta cele mai iubite jocuri din comunism, alături de reguli şi indicaţii vizuale, oferind vizitatorilor o perspectivă autentică asupra modului în care se jucau generaţiile trecute, dar şi o invitaţie să redescopere magia copilăriei.

„Ştim că unele dintre aceste jocuri îţi rămân în inimă chiar şi după 30 sau 40 de ani. De ce să nu le joci din nou? Prin această expoziţie îi invităm pe vizitatori să îşi reînnoiască legătura cu acele amintiri preţioase şi pline de veselie şi să înceapă să le joace din nou alături de prieteni şi familie”, spune Ioana Bejan Roată, cofondatoare a Muzeului Amintirilor din Comunism. 

Expoziţia temporară „Jocurile copilăriei” va fi  deschisă până la 31 iulie 2023 şi poate fi vizitată gratuit de marţi până duminică, între orele 10:00-18:00, la sediul Muzeului Amintirilor din Comunism, pe Bd. Eroilor 19, Braşov.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.