Interpreta Paula Seling, alături de alţi artişti din Maramureş, şi Lidia Isac, reprezentanta Republicii Moldova la Eurovision 2016, vor cânta pe scena Sălii Sporturilor din Baia Mare, în finala selecţiei naţionale, care va avea loc duminică, de la ora 20.30.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Paula Seling va deschide seara finalei cu un moment ”fusion” între pop şi muzica populară din Maramureş, alături de Dumitru Fărcaş, Corul bărbătesc din Finteuşul Mare, familia Petreuş, Cornelia şi Lupu Rednic. Fosta concurentă la Eurovision şi invitaţii săi vor interpreta melodiile ”Am noroc că ştiu cânta” şi ”Maramureş, plai cu flori”, informează TVR.

”Am intrat cu drag în proiectul Eurovision de anul acesta. Ideea era să punem în valoare temele specifice Maramureşului prin îmbinarea lor cu piesele pop pe care le cânt, într-un mix dinamic, plin de culoare, cu invitaţi de marcă, ce reprezintă Maramureşul meu drag”, a spus Paula Seling, care a reprezentat România la Eurovision alături de Ovi, în anul 2010, la Oslo, unde au obţinut locul trei, şi în anul 2014, la Copenhaga, unde au obţinut locul 12. 

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Lidia Isac, reprezentanta Republicii Moldova la Eurovision 2016, în vârstă de 22 de ani, va cânta piesa ”Falling Stars”, cu care va participa la Stockholm. Melodia este semnată de o echipă internaţională de autori - Gabriel Alares, Sebastian Lestapier, Ellen Berg, Leonid Gutkin, ale căror compoziţii au ocupat locuri importante la ediţiile precedente ale concursului Eurovision. Dintre acestea, melodia “A Million Voices”, interpretată de Polina Gagarina, care a reprezentat Rusia, s-a clasat pe locul 2 în anul 2015. 

Potrivit TVR, în seara finalei Eurovision România, Zoli Toth Project va lansa un nou concept de show, ”Cocoon”. În recitalul artistului se va auzi clopotul catedralei din Baia Mare.

”Recitalul pe care l-am pregătit va îmbina elemente din muzica tradiţională cu muzică electronică şi va reuni pe scenă opt percuţionişti şi în jur de 30 de dansatori. Am ales să colaborăm cu artiştii locali, printre care Ansamblul Naţional de Dansuri Transilvania şi Clubul Galactic Dance, alături de Feeling Groove Dance Studio. Invitatul nostru special în recital este Grigore Leşe. Tot pentru recital, echipa TVR a pregătit un design de lumini şi o grafică aparte”, a spus Zoli Toth, care va interpreta împreună cu Grigore Leşe o compoziţie proprie.

De asemenea, în seara finalei, Horia Moculescu, Randi şi Uddi vor interpreta împreună o nouă versiune a melodiei ”Vagabondul vieţii mele”. Zoli şi Horia Moculescu vor face schimb de locuri. Astfel, Zoli Toth va cânta la pian, iar Horia Moculescu va asigura partea de percuţie.

Totodată, juratul Cezar Ouatu va interpreta ”Rise Like a Phoenix”, hitul care i-a adus Conchitei Wurst marele trofeu Eurovision în anul 2014.

În finala selecţiei naţionale, publicul este singurul care va alege reprezentantul României pentru scena de la Stockhom, dintre cele şase piese rămase în concurs, prin televot.

Concurenţii aleşi de juriu pentru finală sunt: Ovidiu Anton, cu 54 de puncte, Dream Walkers, cu 47 de puncte, Florena, cu 44 de puncte, şi M I H A I (Mihai Trăistariu), cu 33 de puncte. Cei aleşi de public sunt Vanotek feat. The Code & Georgian, cu 984 de voturi, şi Doru Todoruţ feat. Irina Baianţ, cu 852 de voturi.

Finala Eurovision România poate fi urmărită în direct şi în exclusivitate la TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional, TVR HD, TVR Moldova, iar online pe TVR+ şi eurovision.tvr.ro, duminică, de la 20.30.

Concursul muzical Eurovision 2016 se va desfăşura la Stockholm, Suedia, pe 10, 12 şi 14 mai. În competiţie s-au înscris 43 de ţări, cu trei mai multe decât la ediţia precedentă.

România va participa în a doua semifinală a concursului, cea din 12 mai, alături de Albania, Bulgaria, Danemarca, Georgia, Slovenia, Norvegia, Ucraina, Belgia, Letonia, Belarus, Irlanda, Elveţia, Macedonia, Australia, Lituania, Polonia, Israel şi Serbia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.