Piesa "Yodel It!”, care reprezintă România la concursul Eurovision 2017, a cărui finală va avea loc sâmbătă seară, se află pe a şaptea poziţie la casele de pariuri, în timp ce Ilinca şi Alex Florea, reprezentanţii ţării noastre, formează cel mai bun duo din competiţie, potrivit unui sondaj.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Televiziunii Române, Ilinca şi Alex Florea formeaza cel mai bun duo de la Eurovision 2017, conform unui sondaj wiwibloggs.com. Perechea din România a obţinut mai multe voturi - 1.589 - decât echipa Estoniei, care s-a clasat pe locul al doilea - 1.574 de voturi.

Pe locul al treilea se află cântăreţii din Belarus (NaviBand, cu “Historyja majho žyccia”), urmaţi de cei din Finlanda (Norma John cu “Blackbird”), Norvegia (JOWST cu “Grab the Moment”) şi San Marino (Valentina Monetta & Jimmie Wilson cu “Spirit of the Night”). 

La acest sondaj au votat 7.071 de persoane.

La casele de pariuri, melodia "Yodel It!" se află pe a şaptea poziţie, după Portugalia, Italia, Bulgaria, Belgia, Suedia şi Marea Britanie. În urmă cu o săptămână, piesa compusă de Mihai Alexandru se găsea pe locul al şaselea.

Ilinca şi Alex Florea, reprezentanţii României la Eurovision Song Contest 2017, vor intra pe poziţia 20 în finala competiţiei, care va avea loc sâmbătă la Kiev şi va fi transmisă în direct de TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi online pe TVR+, de la ora 22.00.

Ordinea intrării în concurs a celor 26 de finaliste Eurovision 2017 va fi: Israel, Polonia, Belarus, Austria, Armenia, Olanda, Moldova, Ungaria, Italia, Danemarca, Portugalia, Azerbaidjan, Croaţia, Australia, Grecia, Spania, Norvegia, Marea Britanie, Cipru, România, Germania, Ucraina, Belgia, Suedia, Bulgaria, Franţa.

Eurovision Song Contest 2017 se desfăşoară sub sloganul "Celebrate diversity".

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională anuală, la care participă ţările ce deţin statutul de membru activ în cadrul European Broadcasting Union (EBU), cea mai importantă asociaţie a posturilor publice de televiziune din Europa. Concursul a fost transmis în fiecare an de la inaugurarea sa în 1956 şi este unul dintre cele mai longevive programe de televiziune din lume.

Eurovision este, de asemenea, unul dintre cele mai vizionate evenimente non-sportive din lume, cu audienţe care depăşesc în fiecare an pragul de 100 de milioane de telespectatori. Printre artiştii ale căror cariere internaţionale au fost lansate în urma participării sau a victoriei la Eurovision se numără, printre alţii, Domenico Modugno (locul 3 în 1958), ABBA (locul 1 în 1974), Céline Dion (locul 1 în 1988) şi Julio Iglesias (locul 4 în 1970).

Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs, până în acest an, au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi - Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu - Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este ”Tornero”, interpretată de Mihai Trăistariu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.