Eurosport a stabilit un record al audienţei turneului de la Roland Garros, cu o creştere de 18% faţă de ediţia precendentă a evenimentului. În România s-a înregistrat o creştere de 47% a audienţei faţă de cea din anul 2016.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cifrele medii de audienţă au depăşit un milion de telespectatori care au urmărit meciurile de tenis transmise în direct dar şi programe precum ”Game Schett & Mats”, ”The Coach”, prezentat de antrenorul Patrick Mouratoglou, şi episoadele umoristice din ”Commissioner of Tennis”, cu John McEnroe, informează Eurosport.

“Într-un moment în care sentimentul general este că numărul celor care urmăresc evenimentele sportive transmise în direct la TV este în declin, Eurosport contrazice această convingere obţinând o creştere a audienţei de 18% pentru Roland Garros, un adevărat record, care, la rândul lui, contribuie cu o creştere de 9% a numărului total de telespectatori pentru Eurosport 1, anul acesta”, a declarat Peter Hutton, CEO Eurosport.

Eurosport 1 România a raportat al doilea cel mai bun program din istoria sa, cu peste 780.000 de telespectatori care au urmărit întâlnirea din semifinală dintre Simona Halep şi Karolina Pliskova, din Cehia. Cele două jucătoare au făcut ca acesta să fie şi cel mai urmărit meci din întregul turneu - cu o medie de 2.942.000 de telespectatori.

În cadrul ediţiei din acest an, Nadal a obţinut cel de-al 10-lea titlu al său pentru French Open. Eurosport 1 Spania a înregistrat cele mai bune cote de audienţă pentru Roland Garros din istoria sa, cu o creştere de 60% faţă de anul trecut şi o audienţă medie de 62.000 de persoane pe durata turneului, spulberând recordul anterior, din 2012, de 41.000 de telespectatori. În plus, 407.000 de fani ai tenisului au urmărit meciul lui Nadal în finala masculină de simplu, contra lui Stan Wawrinka. Rezultatul a fost cel mai bun program din istoria televiziunii, întrecut numai de întâlnirea dintre Roger Federer şi Nadal la Australian Open, derulată în luna ianuarie a acestui an.

Colaborarea cu Boris Becker, care a prezentat cele mai importante secvenţe din transmisiunea de la Roland Garros pentru Eurosport Germania, a generat cifre de audienţă mai mari cu 20% în Germania, faţă de 2016, deşi a existat un singur jucător german care a trecut dincolo de prima rundă de calificări la tenis masculin şi feminin.

Eurosport Norvegia (o creştere de18% faţă de 2016), Italia (+15% faţă de 2016) şi Suedia (+20%) au înregistrat toate creşteri de două cifre. Pe de altă parte, datorită lui Caroline Wozniacki, care a ajuns până în sferturile de finală pentru meciurile de simplu, Eurosport Danemarca a înregistrat o creştere a cifrelor sale de audienţă de 123% faţă de anul trecut.

La sfârşitul lunii iunie, Eurosport va transmite turneul de tenis de la Wimbledon în 34 de ţări din Europa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.