Deputatul PSD Eugen Nicolicea a fost dat afară din studiul Digi TV, luni seară, după ce, în timpul unei dispute, l-a jignit pe jurnalistul Moise Guran. Acesta este cel de-al doilea astfel de incident în care este implicat Nicolicea, primul având loc în 2009, când a fost rugat să părăsească studioul Realitatea TV după ce i s-a adresat nepoliticos moderatoarei Andreea Creţulescu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Incidentul de la Digi 24 a avut loc la emisiunea moderată de Cosmin Prelipceanu, Moise Guran intervenind prin telefon pentru a comenta evenimentele zilei.

Întrebat de moderatorul Cosmin Prelipceanu în legătură cu declaraţia liderului PSD Liviu Dragnea potrivit căreia românii trebuie să aleagă între pâine şi cătuşe, jurnalistul a afirmat: "Nu trebuie să aleagă ei, alege domnul Nicolicea, care e cu tine, acolo, pentru ei. Domnul Dragnea face licitaţiile, iar domnul Nicolicea dă amnistiile din când în când, la intervale regulate de timp, într-o formă sau alta".

Discuţia a continuat pe tema apropiatei decizii a Curţii Constituţionale privind dezincriminarea abuzului în serviciu, Moise Guran referindu-se afirmaţiile şefei DNA Codruţa Kovesi privind consecinţele unei astfel de deciziii şi la faptul că la originea acestei decizii, care îi va scoate din puşcării pe cei care au păgubit statul, se află parlamentarii, el spunând şi că pe Nicolicea îl ştie "că a candidat la Severin".

În replică, deputatul PSD l-a acuzat că "vorbeşte prostii". "Ca candidat este o cacofonie şi văd că cacandidezi cu gura plină, vorbind despre o grămadă de lucruri pe care nu le ştii. Eu nu am vazut în viaţa mea un reporter, sau ce zici că eşti, să vorbească prostii cu atâta siguranţă".

Solicitat să prezinte argumente, Nicolicea a continuat spunând că nu se regăseşte în nimic din ce a spus Moise Guran, apoi adresându-se acestuia: "Râzi ca fraieru'". "Ai argumente sau vorbeşti prostii?", a continuat deputatul PSD, numindu-l "obrăznicătură" şi spunând că nu e prima dată când "acest individ" se leagă de el precum "scaietele de coada câinelui".

Jurnalistul a precizat că poate aduce declaraţii, iniţiative legislative, concluzia parlamentarului social-democrat fiind: "Deci vorbeşti prostii cu gura plină. Nu ţi-ar fi ruşine!". Moise Guran a apreicat că discuţia a ajuns mult prea jos.

Nicolicea nu a cedat nici în faţa argumentelor avocatului Daniel Fenechiu, iar în momentul în care Moise Guran a spus că o redefinire a unei infracţiuni are efect şi pentru trecut, pentru că intervine principiul aplicării legii mai favorabile, a afirmat: "Nu eşti mare şmecher, ai arătat că eşti vai de capul tău!".

Cosmin Prelipceanu i-a spus lui Nicolicea: "Din secunda asta nu mai aveţi ce căuta în acest studio". Deputatul a ameninţat că va sesiza CNA.

Ulterior, pe pagina de Facebook a emisiunii, a fost postat următorul mesaj:" La Digi24, respectăm libertatea de exprimare a invitaţilor noştri, ne place să avem în studioul nostru oameni cu opinii cât mai diferite, dar sancţionăm atacul la persoană şi insultele de orice fel", fiind prezentată înregistrarea care a determinat oprirea emisiunii.

În septembrie 2009, la Realitatea TV, Nicolicea a avut o dispută cu prezentatoarea Andreea Creţulescu, postul de televiziune fiind nevoit să întrerupă emisiunea cu zece minute înainte de final.

În timpul unei discuţii despre noua legea a pensiilor, Eugen Nicolicea i-a spus moderatoarei: "Aţi luat apărarea corupţilor pe blog în momentul în care am făcut un proiect de lege (...) Toată presa m-a lăudat cu excepţia dumitale care ţi-ai permis să mă jigneşti că aşa te-a crescut mă-ta....". 

La acel moment a fost rugat să părăsească platoul de filmare, el refuzând. Nu au părut să-l convingă nici cei trei membri ai echipei tehnice a emisiunii. Situaţia a fost rezolvată abia după ce emisiunea a fost întreruptă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.