O emisiune de mărci poştale dedicată titlului de Capitală Europeană a Culturii, deţinut în acest an de Timişoara, a fost lansată, vineri, în prezenţa ministrului Culturii, Lucian Romaşcanu şi primarului municipiului Timişoara, Dominic Fritz.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cristina Popescu, director general al ROMFILATELIA, a arătat că Timişoara a mai fost subiectul unor emisiuni filatelice, amintind de centenarul Universităţii Politehnica, dar şi de cea dedicată maestrului Ioan Holender.

Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, a reiterat faptul că ne aflăm în faţa unui an extrem de important, atât pentru Timişoara cât şi pentru întreaga ţară, fiind momentul când pornim un nou demers de diplomaţie culturală. 

Catedrala Mitropolitană, imagine de referinţă, asociată cu Timişoara, Domul Catolic, a cărui restaurare se apropie de final, Palatul Culturii, de unde Timişoara şi-a proclamat libertatea în 1989 şi Turnul de Apă, care va deveni centru cultural, se regăseasc pe timbre.

Dominic Fritz a remarcat semnificaţia timbrelor, de a fi documente istorice, dar şi mărci ale dialogului şi a accentuat congruenţa cu viziunea Programului Timişoara Capitală Europeană a Culturii, de a construi punţi de comunicare dincolo de graniţe şi timp.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.