Emilia Şercan a primit premiul "Ion Raţiu" pentru jurnalism, acordat de Centrul Raţiu pentru Democraţie (CRD), după ancheta despre plagiatul lui Gabriel Oprea, fost ministru de Interne.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Tocmai am aflat ca am primit premiul «Ion Raţiu» pentru jurnalism, acordat de Centrul Raţiu pentru Democraţie (CRD) cu scopul de a promova şi încuraja jurnalismul pus în slujba cetăţenilor, pentru ancheta publicată în premieră despre plagiatul vicepremierului Gabriel Oprea. Surpriza a fost cu atât mai mare cu cât nu am avut habar nicio secundă despre nominalizare, iar vestea am primit-o printr-un e-mail scurt”, a anunţat jurnalista pe Facebook.

”Satisfacţia este şi mai mare cu cât nicio secundă nu m-am gândit la vreun premiu în momentul în care, într-o zi de la sfârşitul lunii iunie anul trecut, stând în bucătărie şi ascultând ştirile despre numirea lui Gabriel Oprea ca premier interimar, m-am hotarat brusc ca a doua zi să merg la bibliotecă să-i verific lucrarea de doctorat”, a mai scris Emilia Şercan pe Facebook.

Nominalizările la premiul "Ion Raţiu" pentru jurnalism au fost făcute de laureatul primei ediţii, Cătălin Tolontan, Centrul pentru Jurnalism Independent, Active Watch şi Departamentul de Jurnalism de la Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării din cadrul Universităţii "Babeş Bolyai" din Cluj-Napoca.

Emilia Şercan este doctor în Ştiinţele Comunicării şi lector universitar la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii din Bucureşti.

În anul 2015, a publicat cartea ”Cultul secretului. Mecanismele cenzurii în presa comunistă”, teza sa de doctorat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.