Publicaţia americană Variety a obţinut informaţii de la platformele YouTube, Apple Music, Spotify şi Pandora potrivit cărora muzica lui Elvis Presley a cunoscut o creştere în ceea ce priveşte descărcările şi vizualizările online în săptămâna de dinaintea împlinirii a 40 de ani de la moartea artistului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pe YouTube, piesele lui Elvis Presley însumează 2,8 miliarde de vizualizări, cu o medie de 4,4 milioane de vizualizări pe zi în ultima săptămână.

În prezent, el se numără printre primii 200 cei mai populari artişti pe YouTube, depăşind nume precum Kanye West, Fall Out Boy, Lana Del Rey şi Whitney Houston.

Vizualizările au fost înregistrate din 100 de ţări. În afara SUA, oraşele din care au fost accesate de cele mai multe ori piesele sale sunt Santiago (Chile), Sao Paolo (Brazilia) şi Ciudad de Mexico (Mexic).

Pe primul loc între cele mai vizionate videoclipuri ale lui Elvis Presley pe YouTube se află ”Can’t Help Falling in Love”, cu 60,86 de milioane de vizionări.

Acesta este urmat de: ”A Little Less Conversation (Elvis vs. JXL)”, cu 15,21 milioane de vizionări, ”Blue Christmas (Elvis Presley, Martina McBride)”, cu 11,94 milioane de vizionări, ”Burning Love (Audio)”, cu 10,76 milioane de vizionări, ”Suspicious Minds (Viva Elvis)”, cu 10,4 milioane de vizionări, ”Jailhouse Rock (Audio)”, cu 9,99 milioane de vizionări, ”Suspicious Minds (Audio)”, cu 9,97 milioane de vizionări, ”(You’re the) Devil in Disguise (Audio)”, cu 6,26 milioane, ”Hound Dog (Audio)”, cu 6,09 milioane, şi ”Heartbreak Hotel (Audio)”, cu 4,7 milioane de vizionări.

Cât priveşte Apple Music, în topul cântecelor se află ”Can’t Help Falling In Love”, ”Jailhouse Rock”, ”Suspicious Minds”, ”A Little Less Conversation (JXL Radio Edit Remix) [Elvis vs. JXL]” şi ”Hound Dog”.

În clasamentul albumelor descărcate de pe platforma Apple Music se regăsesc ”Elvis: 30 #1 Hits”, ”The Essential Elvis Presley”, ”The 50 Greatest Hits”, ”The 50 Greatest Love Songs” şi ”The Wonder of You: Elvis with the Royal Philharmonic Orchestra”.

iTunes Top Songs cuprinde: ”Can’t Help Falling In Love”, ”Suspicious Minds”, ”Jailhouse Rock”, ”A Little Less Conversation (JXL Radio Edit Remix) [Elvis vs. JXL]” şi ”Burning Love”.

Topul albumelor Elvis Presley pe iTunes: ”Elvis: 30 #1 Hits”, ”The Essential Elvis Presley”, ”The 50 Greatest Hits”, ”The Wonder of You: Elvis with the Royal Philharmonic Orchestra” şi ”Ultimate Gospel”.

Pe platforma Spotify, fanii Elvis au descărcat piese de peste 1 miliard de ori, echivalentul a aproximativ 4.000 de ani de streaming. Cel mai popular este, şi aici, la nivel global, ”Can’t Help Falling in Love”, care a fost descărcat de 92,52 de milioane de ori, urmat de ”Suspicious Minds”, cu 69,40 milioane de descărcări, şi de ”Jailhouse Rock”, cu 68,53 milioane.

Cei mai mulţi ascultători vin din Suedia, ţara de origine a platformei online, urmată de Marea Britanie, Chile, Islanda şi Olanda.
Primele cinci oraşe din care au fost descărcate melodii ale lui Presley de pe Spotify sunt Glasgow (Scoţia), Santiago (Chile), Manchester (Anglia), Göteborg (Suedia) şi Birmingham (Anglia).

Pe platforma Pandora, disponibilă doar în Statele Unite, primele locuri între piesele descărcate de utilizatori sunt ocupate de ”Here Comes Santa Claus”, cu 104 milioane, ”Can’t Help Falling In Love”, cu 102 milioane, ”Jailhouse Rock”, cu 87 de milioane, ”Hound Dog”, cu 54 de milioane, şi ”Don’t Be Cruel”, cu 43 de milioane.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.