Opera de Stat din Viena a început o anchetă şi a promis că va lua măsuri după ce au apărut mai multe informaţii potrivit cărora elevii prestigioasei ei academii de balet au fost abuzaţi fizic şi psihic de doi profesori, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După dezvăluirile publicate miercuri de revista austriacă Falter, directorul operei, Dominique Meyer, a spus: „Lucrurile care s-au întâmplat sunt inacceptabile”. 

Articolul, bazat pe interviuri cu mai mulţi elevi, arată că ei erau loviţi, zgâriaţi şi umiliţi prin comentarii făcute referitor la corpurile lor. Nu au primit susţinere psihologică şi nici consiliere nutriţională, iar unii au ajuns să sufere de anorexie şi bulimie, a susţinut revista Falter.

Meyer, care se află în ultimul an de directorat la Viena şi este candidat pentru a prelua conducerea Operei din Paris, a declarat pentru teelviziunea ORF că profesoara acuzată de cele mai multe dintre abuzuri a fost avertizată cu privire la comportamentul ei în urmă cu doi ani şi a fost demisă în luna ianuarie.

Directorul a mai afirmat că a cerut o explicaţie amplă „a tuturor lucrurilor care au mers greşit” şi a adăugat că autorităţile pentru protecţia copilului anchetează, de asemenea, cazurile. „Este clar că profesorul s-a purtat foarte urât”.

Un alt profesor al academiei, instituţie care are în prezent 110 elevi cu vârste cuprinse între 10 şi 18 ani, a fost acuzat de un elev de agresiune sexuală şi suspendat până la concluzionarea anchetei făcute de procurori.

Jolantha Seyfried, fostă directoare a şcolii, a declarat pentru aceeaşi revistă că în instituţia la care se înscriu copii din toate colţurile lumii există o „mentalitate slabă”. Elevii erau văzuţi „doar ca un produs, pentru a juca în opere”.

Fosta balerină Gabriele Haslinger a spus că profesoara demisă, de origine rusă, a adus în şcoală o instruire „de tip sovietic”.

„Părinţii cred că îşi lasă copiii în cele mai sigure mâini la academie, dar nu este adevărat”.

O altă fostă profesoară, Sharon Booth, a explicat că metodele de predare folosite aici „erau cele din secolul al 19-lea”.

Opera de Stat din Viena a transmis într-un comunicat că ancheta proprie a dus, până acum, la „descoperirea unor incidente foarte neplăcute, care sunt intolerabile şi pe care le regretăm profund”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.