"Primele fiinţe", "Vieţuitoare în ocean", "Tigri şi alte carnivore", "Furnici şi alte insecte", scrise de Olivia Brookes, sunt cele patru cărţi pentru copii de peste 4 ani, editate de Nemi şi lansate în seria "Lumea Animalelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Combinând poveşti, ilustraţii şi multe informaţii care îi vor fascina pe cei mici, cărţile din "Lumea animalelor" sunt utile dezvoltării cunoştinţelor şi imaginaţiei copiilor.

"Primele fiinţe" este despre cum era viaţa pe Pământ acum sute de milioane de ani - înainte chiar de existenţa dinozaurilor. Copiii se vor întoarce în timp şi vor face cunoştinţă cu unele dintre animalele care au trăit cu atât de multă vreme în urmă. Vor afla, cum, treptat, de-a lungul a milioane şi milioane de ani, vieţuitoarele s-au schimbat, de exemplu din peşti în amfibieni sau din peşti în reptile.

"Vieţuitoare din ocean": Apele oceanice reprezintă habitatul natural pentru multe milioane de vieţuitoare. Peşti, balene, delfini, foci şi, desigur,  ţestoase, şi, totodată, nenumărate nevertebrate - animale lipsite de coloană vertebrală - se regăsesc în volum. Printre nevertebrate se numără caracatiţe, homari, anemone de mare, crustacee, meduze şi multe altele.

"Tigri şi alte carnivore": Unele animale ucid alte animale ca să se hrănească. Sunt numite carnivore. Feline, lupi, urşi şi hiene sau animale mai mici, cum ar fi ratonii, bursucii, nevăstuicile şi mangustele. Ele le vor povesti copiilor cum îşi prind prada şi cum trăiesc în jungle sau păduri.

"Furnici şi alte insecte": Există mai multe specii de insecte decât toate celelalte specii de animale puse la un loc. Recunoşti o insectă atunci când vezi una. Toate au şase picioare şi un corp împărţit în trei părţi: un cap, un torace şi un abdomen. Cele mai multe dintre ele pot zbura şi toate au de spus nenumărate poveşti despre vieţile lor extraordinare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.