O expoziţie urbană „Eco Graffiti”, care îmbină elemente de natură şi artă în şapte murale menite să transforme spaţiile publice gri în instalaţii instagramabile, poate fi descoperită în cadrul campaniei #RebelswithaCause, în care aproape 1.000 de metri pătraţi de ziduri din Bucureşti au fost transformaţi în opere de artă de artiştii români de la Sweet Damage Crew.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În spatele fiecăruia dintre cele şapte murale există o temă specifică, o experinţă, o viziune unică a artistului creator şi fiecare dintre cele şapte murale reprezintă, de fapt, o stare de spirit şi o invitaţie la reflecţie asupra unor teme de actualitate ale societăţii.

Turul Eco Graffiti oferă un timp de relaxare îmbinat cu libertatea de a experimenta, dar şi conştientizarea unui act artistic dezvoltat pentru protejarea mediului şi a comunităţii din care facem parte. Devenind parte din această experienţă, vizitatorul expoziţiei urbane poate descoperi şi suprinde în fotografii inedite cum spaţii gri şi amorţite din Capitală s-au transformat în experienţe artistice vii şi colorate, eco şi naturale.

Cele şapte murale

1. „Nimeni Celebru” - made by Shatran x Biex x gloTM - poate fi văzut pe Bulevardul Dacia, nr. 92



2. Singur cu Tine - made by Lost. Optics x gloTM - poate fi văzut pe Calea Floreasca, nr. 28-30



3. „Filtru Însuţi” - made by Recis x gloTM - poate fi văzut pe Ciprian Porumbescu, nr. 14



4. „Tânăr cu Experienţă” - made by Lost. Optics x Pandele x gloTM - poate fi văzut pe Strada Căuzaşi, nr. 27



5. „FOMO să-mi fie dor” - made by Lost. Optics x Recis x gloTM - poate fi văzut pe Bulevardul Dimitrie Cantemir, nr. 25



6. „E Viaţă pe Net” - made by Pandele x gloTM - poate fi văzut pe Calea Şerban Vodă, nr. 278

7. „Love at first swipe” - made by Iluc x Sweet Damage Crew x gloTM - poate fi văzut pe Valea Ialomiţei, nr. 5

„Love at first swipe” este lucrarea desemnată căştigătoare în cadrul concursului Call for artists organizat de gloTM şi a fost aleasă prin votul publicului din cele 15 lucrări finaliste, fiind semnată de Iluc. Câştigătorul competiţiei de design a colaborat cu echipa de artişti Sweet Damage Crew pentru a-şi transforma creaţia digitală într-un mural real, pe un perete imens din Bucureşti.

Picturile murale au fost realizate în unele dintre cele mai aglomerate zone ale Capitalei, cu rolul de purificare a aerului. Artiştii au folosit materiale eco - 25% vopsea care purifică aerul, 75% vopsea ecologică, muşchi verde şi lămpi cu încărcare solară.

„Rebels with a cause” este o iniţiativă menită să susţină comunitatea artistică din România prin diferite proiecte menite să genereze noi perspective şi sensuri, sub umbrela #breakbinary.

Lucrările realizate care pot fi vizionate în cadrul turului fac parte din proiectul „Eco Graffiti” şi pot fi descoperite pe pagina de Instagram @glo_romania.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.