Cei mai tineri membrii ai familiei regale, prinţii William şi Harry, împreună cu soţiile lor Kate şi Meghan, au lansat, vineri, serviciul prin SMS "Shout" pentru a-i ajuta pe cei care suferă de probleme de sănătate mintală, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei doi prinţi britanici au fost lăudaţi la nivel internaţional pentru faptul că au vorbit despre propriile lor dificultăţi de ordin mintal cu care s-au confruntat după moartea mamei lor, prinţesa Diana, în 1997, şi au făcut din această chestiune una dintre principalele cauze de caritate pe care le susţin.

Noul serviciu prin SMS, denumit "Shout", va asigura sprijin 24 de ore din 24, în fiecare zi a săptămânii, persoanelor care trec prin perioade de criză, precum gânduri suicidare, abuzuri, probleme în viaţa de cuplu, hărţuire şi intimidare, prin conectarea lor cu echipe de voluntari bine pregătiţi, care îi ajută şi le oferă suport pe termen lung.

"Suntem extrem de încântaţi să lansăm acest serviciu, ştiindu-i potenţialul de a ajuta mii de persoane vulnerabile în fiecare zi", au spus cei patru reprezentanţi ai familiei regale în declaraţie. 

Serviciul se adresează în special tinerilor şi foloseşte SMS-uri întrucât acestea reprezintă o metodă de comunicare mai silenţioasă şi mai intimă, care să poată fi folosită la şcoală, în autobuz sau acasă, au precizat organizatorii. Un raport din 2017 indica faptul că unul din opt copii din totalul celor cu vârste cuprinse între 5 şi 19 ani din Marea Britanie suferă de cel puţin o afecţiune mintală.

Aceasta este una dintre primele iniţiative la care participă împreună cei patru membri ai familiei regale, care patronează tot împreună şi Royal Foundation, fundaţia lor principală prin intermediul căreia susţin organizaţii de caritate şi care sprijină inclusiv noul serviciu Shout.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.