Drama „Fahrenheit 451”, regizată de cineastul Ramin Bahrani, cunoscut pentru „99 Homes”, pe baza romanului distopic omonim scris de Ray Bradbury, cu actori precum Michael B. Jordan şi Michael Shannon în distribuţie, va avea premiera duminică, 27 mai, de la ora 20.00, la HBO. Filmul va fi disponibil din 20 mai pe platforma HBO GO.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proiectul HBO Films „Fahrenheit 451” prezintă un viitor al Americii în care roboţii controlează rutina zilnică, istoria e trucată sau rescrisă şi există misiuni televizate în care se ard cărţi şi sunt traşi la răspundere proprietarii lor, informează HBO.

În această lumea paranoică, un pompier zelos, care este pregătit să îşi înlocuiască căpitanul, începe să chestioneze teoriile despre arderea cărţilor. După ce întâlneşte o tânără informatoare (Sofia Boutella), care este eliberată condiţionat după ce îi sprijinea pe cei care apreciau literatura şi istoria, pompierul ia o decizie periculoasă, să ajute un grup cu un plan îndrăzneţ - să salveze conţinutul a mii de cărţi clasice, artă şi cultură – asta dacă reuşesc să păcălească toate forţele care vor să le distrugă.

„Fahrenheit 451” subliniază multe din excesele lumii noastre din ce în ce mai automatizate. Romanul original al lui Bradbury (publicat în 1953) a fost inspirat de ascensiunea Mccarthy-ismul – când arderea cărţilor a devenit o ameninţare reală – iar temele pe care le-a abordat devin din ce în ce mai relevante pentru prezent.

Din distribuţia filmului „Fahrenheit 451” face parte, între alţii, Michael B. Jordan („Black Panther”, „Creed”, „The Wire”), care îl interpretează pe Guy Montag. El încearcă să îşi recapete umanitatea, în condiţiile în care are un loc de muncă unde trebuie să creeze focuri, nu să le stingă. Alţi actori din distribuţie sunt Michael Shannon (cunoscut pentru producţii precum „The Shape of Water”, „Boardwalk Empire” şi nominalizat de două ori la Oscar, pentru „Nocturnal Animals” şi „Revolutionary Road”), în rolul căpitanului Beatty, şi Sofia Boutella („The Mummy”, „Kingsman: The Secret Service”), în rolul lui Clarisse, un Ţipar-devenit-informator care e prins între interesele diferite ale lui Montag şi Beatty.

O producţie HBO Films realizată de Noruz Films, Brace Cove şi Outlier Society, Fahrenheit 451 a fost regizat de Ramin Bahrani („99 Homes”) şi scris de Bahrani şi Amir Naderi („Vegas: Based on a True Story”), al cărei scenariu reprezintă ceea ce Bahrani numeşte „o interpretare modernă” a romanului lui Bardbury. Producătorii executivi sunt Ramin Bahrani, Sarah Green, Michael B. Jordan, Alan Gasmer, Peter Jaysen, iar producător este David Coatsworth.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.