Dragoş Pătraru a anunţat, joi seară, la finalul emisiunii ”Starea Naţiei”, că, deşi mai are doi ani de contract cu Digi 24, crede că va încheia colaborarea cu această televiziune, urmând ca cel de-al cincilea sezon al show-ului să revină în august, în altă parte, dacă va reuşi să ajungă la un acord cu Digi24 în privinţa încheierii contractului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Filozofia după care ne-am orientat mereu în ceea ce am făcut aici la «Starea Naţiei» a fost asta – să nu tratăm niciodată privilegiat instituţiile de forţă, să lovim de fiecare dată acolo unde este puterea şi să vorbim despre România aşa cum este ea, săracă, sărăcită, cu atât de mulţi oameni ţinuţi în mizerie, marginalizaţi, ba chiar acuzaţi că au ajuns aşa cum au ajuns. Mai multe drepturi pentru cât mai mulţi înseamnă mai multă putere pentu cât mai mulţi, însemnă mai multe şanse pentru cât mai mulţi. Credem într-o societate care pune pe primul loc omul, nu instituţiile, ci oamenii”, a spus Dragoş Pătraru, în finalul emisiunii.

El a adăugat că după un an de muncă are certitudinea că a ajuns într-un loc ”în care toate aceste valori nu se regăsesc”, motiv pentru care, deşi mai are doi ani de contract du Digi24, crede că va înceta colaborarea.

Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)

”Din păcate, acum, după un an de muncă, avem certitudinea că am ajuns într-un loc în care toate aceste valori nu se regăsesc, sau dacă există nu le vedem noi, nu le simţim. Presa care apără interese ale unor instituţii şi ale unor corporaţii e un nonsens. Presa nu oate avea în vedere decât binele oamenilor, sancţionând derapajele uneori inimaginabile ale instituţiilor şi ale corporaţiilor. Motiv pentru care, deşi, repet, mai avem doi ani de contract cu această instituţie, cred că ne vom despărţi aici”, a spus Dragoş Pătraru

El le-a transmis telespectatorilor că va realiza emisiunea în altă parte, dacă va reuşi să ajungă la un acord cu Digi24 în privinţa încheierii contractului.

”Nu ne despărţim, însă, de dumneavoastră, pentru că asta e, deja ne-am obişnuit. Ne mutăm taraba în altă parte, dacă vom reuşi să ne înţelegem cu aceşti oameni în privinţa încheierii contractului. Ne vedem în august, cu un nou sezon Starea Naţiei, al cincilea”, a continuat el.

În luna mai, Dragoş Pătraru a criticat dur Digi 24 în emisiunea sa difuzată de acest post de televiziune, pentru evitarea acoperirii cazului RCS&RDS - Intact.

Într-una din emisiuni, Dragoş Pătraru l-a atacat virulent pe redactorul-şef al Digi 24 Cosmin Prelipceanu, numind "ridicolă” solicitarea pe care i-a adresat-o de a prezenta o listă pentru a proba afirmaţiile că unii dintre jurnaliştii Digi 24 sunt acoperiţi.

Referitor la criticile pe care le-a adus postului, Pătraru a spus că nu vorbeşte despre cazul RCS&RDS-Intact, că a sancţionat un derapaj, precizând că echipei lui îi ”stă bine” cu contractul pe care îl are şi transmiţându-i lui Cosmin Prelipceanu că i se pare că vrea să îşi ascundă propria incompetenţă scoţând compania în faţă.

El a mai spus, referitor la cazul ”Bendei-DNA-Antena 3”, că postul Digi 24 a ales să fie partizan, nu neutru.

Dragoş Pătraru a mai menţionat atunci că emisiunea ”Starea Naţiei” înregistrează cea mai are audienţă la Digi 24.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.