Două picturi semnate Pablo Picasso şi Piet Mondrian, furate în urmă cu nouă ani în timpul unei spargeri date la Galeria Naţională din Atena, au fost recuperate, a anunţat poliţia elenă luni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tabloul „Cap de femeie” al artistului spaniol a fost găsit împreună cu o lucrare din 1905 a olandezului Piet Mondrian.

În timpul spargerii din 2012, care a durat doar câteva minute, au fost sustrase din rame trei lucrări de artă - una semnată de Picasso şi două, de Mondrian. Un al doilea tablou al lui Mondrian a rămas la faţa locului, scăpându-le hoţilor în timp ce fugeau.

Agenţia de presă Reuters, citând un oficial din poliţie, a relatat că un grec a fost arestat după descoperirea lucrărilor la periferia oraşului.

În urmă cu câteva luni poliţia elenă a transmis că este posibil ca operele de artă să se afle încă în ţară.

Tabloul lui Picasso, pictat la finalul anilor 1930, a fost un cadou pentru Galeria Naţională din partea artistului, în 1949. El a spus că îl oferă în semn de recunoaştere a rezistenţei ţării în faţa Germaniei naziste.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.