Premiera spectacolului „Don Quijote” va avea loc duminică, de la ora 19.00, la sala Horia Lovinescu a Teatrului Nottara. Echipa de creaţie e formată din Baczó Tünde - adaptarea scenică, regia şi coregrafia, Cári Tibor - muzica, Andreea Săndulescu - scenografia, Alexandros Raptis - lighting şi video design. Textele cântecelor sunt semnate de Geanina Jivaru Doboş şi Alexa Băcanu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bazându-se pe romanul omonim al lui Miguel de Cervantes şi piesa lui Mihail Bulgakov, regizoarea propune un spectacol de teatru fizic, al cărui ax central e idealismul lui Don Quijote (Filip Ristovski). Însoţit de fidelul său prieten, Sancho Panza (Alexandru Mike Gheorghiu) şi de suma tuturor fantasmelor sale, întrupate din cărţile citite cu pasiune, Don Quijote, pe numele său de cavaler, pleacă din satul natal să salveze omenirea. Alonso Quijano, pe numele său adevărat, încarnează calităţile şi valorile înalte ale umanităţii: iubirea, bunătatea, libertatea. Don Quijote are curajul de a lupta pentru dreptate şi adevăr, cum rar sau deloc se mai întâmplă astăzi.

Zece actori şi actriţe din echipa Teatrului Nottara împreună cu cinci tineri debutanţi construiesc pe ritmuri moderne şi în paşi de dans, un univers imaginar de graţie, o lume ideală. Într-o lume tot mai haotică, mai nedreaptă şi mai crudă, un om cu suflet de cavaler e profund necesar. 

„Don Quijote nu se regăseşte în societatea de astăzi şi preferă să-şi creeze propria lume citind cărţi cavalereşti. Aşa de mult se identifică cu aceste personaje, încât este ferm convins că şi el este un cavaler, care reuşeşte să facă dreptate de unul singur, să salveze oamenii nevoiaşi, să lupte împotriva răului. Credinţa lui devine nebunie pentru cei din jur. Porneşte să salveze lumea, umanitatea, şi pe aceste drum i se alătură loialul său prieten, Sancho Panza. Dacă ne-am concentra pe a face bine, am trăi într-o lume mult mai dreaptă şi mai aproape de idealismul lui Don Quijote", spune Baczó Tünde, regizoare şi coregrafă. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.