Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a reacţionat în urma anunţului privind decesul filosofului Mihai Şora, afirmând că a rămas ”umorul lui fin, rezistenţa tenace, vitalitatea inepuizabilă şi încăpăţânarea de a nu renunţa la principii”. Edilul s-a referit şi la legătura pe care Şora o avea cu Timişoara, acesta urmând cursurile Liceullui C.D. Loga unde ”s-a întors ori de câte ori a avut ocazia”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Mihai Şora, acel mare timişorean, a plecat. Au rămas umorul lui fin, rezistenţa tenace, vitalitatea inepuizabilă şi încăpăţânarea de a nu renunţa la principii. 
Legătura lui cu Timişoara a durat o viaţă: aici a mers la şcoală, din 1927 (!) la îndrăgitul său liceul Loga, aici s-a simţit acasă şi aici s-a întors ori de câte ori a avut ocazia”, a scris sâmbătă, pe pagina sa de Facebook, Dominic Fritz.
 
Primarul din Timişoara a arătat, de asemenea, că marele filosof a fost o inspiraţie pentru generaţii de români.
 
”Mihai Şora a fost o inspiraţie pentru generaţii de români, a echilibrat revolta cu speranţa, generozitatea cu determinarea, înţelepciunea cu amuzamentul. Ne va rămâne un far călăuzitor, în Timişoara, România si Europa. Drum lin!”, şi-a încheiat Dominic Fritz mesajul.
 
Filosoful Mihai Şora a murit sâmbătă, la vârsta de 106 ani. El s-a născut la 7 noiembrie 1916, la Ianova (comuna Remetea Mare) de lângă Timişoara, în Imperul Austro-Ungar, în familia preotului ortodox, Melentie Şora. 
 
A urmat cursurile Liceului ”Constantin Diancovici-Loga” din Timişoara, pe care l-a absolvit în 1934, apoi a urmat Facultatea de Filosofie la Universitatea din Bucureşti (1934-1938).
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.