Primarul Timişoarei Dominic Fritz a declarat că anunţul preşedintelui Klaus Iohannis că că acordă Înaltul Patronaj al Preşedintelui României pentru programul „Timişoara 2023 - Capitală Europeană a Culturii” este o recunoaştere pentru sute de artişti, operatori culturali, curatori şi instituţii de cultură din oraş care „contribuie la un program cultural de excepţie cu peste 1.000 evenimente ce se vor desfăşura în Timişoara în acest an.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Anunţul  Preşedintelui României subliniază rolul strategic pe care Timişoara Capitală Europeană a Culturii îl are pentru ţara întreagă. Este şi o recunoaştere pentru sute de artişti, operatori culturali, curatori şi instituţii de cultură din Timişoara, România şi Europa, şi nu numai, care contribuie la un program cultural de excepţie cu peste 1000 evenimente ce se vor desfăşura în Timişoara în acest an. Mulţumesc domnului preşedinte pentru încrederea acordată Timişoarei. Mulţumesc tuturor celor care lucrează la programul cultural pentru că fac din Timişoara un loc de avangardă în Europa. În vremuri de criză, cultura ne aduce împreună.  În vremuri de ură, Europa este răspunsul. Suntem cu toţii conştienţi de şansa istorică a Timişoarei şi României de a-şi confirma identitatea europeană şi a demonstra că prin cultură putem transforma comunităţi”, a transmis Dominic Fritz conform unui comunicat de presă al Primăriei.
 
Municipiul Timişoara a fost desemnat Capitală Europeană a Culturii în anul 2023, de către Comisia Europeană. Evenimentul de deschidere a programului are loc în perioada 17-19 februarie a.c.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.