Doi jurnalişti ai serviciului public turc de televiziune au fost reţinuţi în Myanmar, după ce au folosit o dronă în apropierea clădirilor Parlamentului acestui stat, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţia din Myanmar a acuzat doi jurnalişti străini şi doi birmani pentru încălcarea legilor privind importul, după ce au dirijat o dronă în apropierea Parlamentului.

Ei sunt ţinuţi în arest până la prima audiere şi ar putea fi condamnaţi la 3 ani de închisoare.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Jurnaliştii, unul din Malaezia şi celălalt din Singapore, lucrează pentru reţeaua turcă TRT.

Tensiunile dintre Myanmar şi Turcia au crescut în urma crizei Rohingya, minorităţii musulmane apatride - 600.000 de oameni au plecat din provincia Rakhine în Bangladesh. Luna trecută, preşedintele turc, Recep Erdogan, a spus că violenţele împotriva minorităţii au ajuns la stadiul de genocid. De cealaltă parte, Myanmarul susţine că luptă cu insurgenţii ei.

Gărzile Parlamentului i-au văazut pe jurnalişti lansând dronele în apropierea clădirilor şi pagodelor instituţiei din capitala Naypyidaw.

Lau Hon Meng din Singapore şi Mok Choy Lin din Malaezia dunt reţinuţi de vineri, împreună cu translatorul şi cu şoferul lor. Un purtător de cuvânt al poliţiei a spus că drona a fost introdusă în ţară în mod ilegal.

TRT a transmis că se poartă discuţii cu autorităţile birmaneze pentru eliberarea lor.

Ministrul de Externe a informat ambasadele Singapore şi Malaezia privind reţinerea jurnaliştilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.