Documentarul „Trenul regal” în regia baronului Johannes von Holzhausen va avea premiera oficială în România pe 27 august 2021.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lungmetrajul, o producţie Navigator Film Austria în co-producţie cu HiFilm Productions şi Televiziunea Română, va rula în avanpremieră naţională, în prezenţa echipei, pe 14 august, în cadrul festivalului Serile Filmului Românesc de la Iaşi. Filmul va fi proiectat de la ora 20.00, la Cinema Ateneu Iaşi.

„Trenul regal” a avut premiera mondială în 2019 la Dok Leipzig, fiind inclus în competiţia internaţională, şi a fost lansat pe marile ecrane din Austria şi Germania la începutul anului 2020.

Piesa de rezistenţă este trenul regal şi o călătorie anuală ce se desfăşoară pe trasee care ating regiuni îndepărtate ale României, şi care îi permite Majestăţii Sale Margareta şi soţului său, principele Radu, să intre în contact cu susţinătorii monarhiei. În paralel cu înaintarea trenului, este urmărit arhivarul Adrian Buga, care caută, conservă şi combină materiale provenite din epoca regalităţii, care ascultă poveştile celor ce ştiu să evoce România de odinioară.

„Trenul regal” prezintă publicului implicarea instituţiei Casei Regale în viaţa socială şi culturală a României.

Majestatea Sa Margareta este preşedintele Fundaţiei Regale Margareta a României, al Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România, al Asociaţiei pentru Dezvoltare Durabilă Săvârşin şi preşedinte de onoare al Fundaţiei Atletismului Românesc.

În documentar apar Majestatea Sa Margareta, principele Radu, principesa Maria a României şi istoricul, criticul de artă şi consilierul Casei Regale, Adrian Buga.

Scenariul este semnat de Johannes Holzhausen şi Constantin Wulff, directorul de imagine este Joerg Burger, de sunet s-a ocupat Vlad Voinescu, în timp ce montajul a fost realizat de Dieter Pichler. Filmul este produs de Johannes Rosenberger, Johannes Holzhausen, Constantin Wulff şi co-produs de Ada Solomon şi Diana Păroiu.

Documentarul este distribuit de microMULTILATERAL, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.