Premiera documentarului TV „Regele Mihai: Drumul către casă” a adus cel mai bun rezultat de audienţă zilnică pentru History Channel. Principalul canal din portofoliul A+E Networks a înregistrat o audienţă medie record de 69.000 de telespectatori pe segmentul naţional 4+, filmul documentar fiind urmărit duminică de un total de 139.000 de telespectatori, potrivit măsurătorilor ARMA/ Kantar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Regele Mihai: Drumul către casă” este un documentar ce prezintă povestea nespusă a curajosului Rege Mihai al României care, la doar 23 de ani, îşi risca viaţa sfidându-l pe Hitler în al Doilea Război Mondial, pentru a fi ulterior exilat din patria sa de comuniştii impuşi de Kremlin.

Împreună cu filmele anterioare „Războiul Regelui” (2016) şi „Maria: Inima României” (2018), ambele produse de Chainsaw Film Productions, noul documentar „Regele Mihai: Drumul către casă” aduce în faţa publicului o perioadă din istoria României din 1860 până în 2017.

„Regele Mihai: Drumul către casă” a marcat aniversarea a 100 de ani de la naşterea Regelui Mihai şi a primit reacţii foarte pozitive din partea membrilor diplomaţiei româneşti şi străine.

„Mi-a plăcut foarte mult filmul. Cred că este important să oferim unui public modern această relatare fără menajamente despre modul în care Regele Mihai a servit întotdeauna România. Determinarea umană de care a dat dovadă în luptelor sale pentru independenţa României în cel puţin trei momente ale întregii sale vieţi este emoţionantă şi puternică. Cred că este un film cu adevărat important”, a comentat Andrew Noble, ambasadorul Marii Britanii în România.

„Încă un proiect măreţ! Producătorul John Florescu onorează cu strălucire memoria României şi a tatălui său, istoricul si profesorul universitar Radu Florescu”, a adăugat Mircea Geoană, secretar general adjunct NATO.

Programul beneficiază de 10 difuzări în România până la sfârşitul anului, iar 2022 va marca şi premiera internaţională a documentarului.

History Channel va demara şi un eveniment itinerant pentru a promova această poveste puţin cunoscută în mai multe oraşe din România, alături de documentarul „Maria - Inima României”, pentru a marca o altă aniversară istorică, centenarul încoronării Reginei Maria şi a Regelui Ferdinand la Alba Iulia.

„Acest turneu educaţional va fi ca o ploaie de vară după o lungă secetă, un maraton de proiecţii gratuite şi în aer liber a documentarelor istorice pentru publicul român. Istoria bine înţeleasă în prezent va reflecta viitorul următoarelor generaţii”, a adăugat Dan Drăghicescu, producător asociat al documentarului „Regele Mihai: Drumul către casă”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.