„Ouăle lui Tarzan”, de Alexandru Solomon, care a avut premiera mondială anul acesta la Festivalul de Film Transilvania şi a fost prezent în competiţia de documentare a Festivalului de Film de la Karlovy Vary, va fi distribuit la nivel internaţional de Deckert Distribution.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Înfiinţată la Leipzig, în 2003, Deckert Distribution este centrată pe difuzarea la nivel mondial a documentarelor, cu precădere a celor premiate.
Filmele cuprinse în catalogul companiei urmăresc teme dintre cele mai diverse, însă au în comun calitatea şi relevanţa. Deckert Distribution este interesată de subiecte sociale, politice şi care privesc mediul înconjurător, precum şi de filme din şi despre Rusia şi Europa de Est.

Documentarul lui Alexandru Solomon vorbeşte despre utopii, despre primul institut de primatologie din lume, aflat la Suhum, în Abhazia, despre experimentele făcute acolo, şi este o dramă metaforică în care se împletesc destinele asemănătoare ale maimuţelor şi oamenilor.

Imaginea poartă semnătura lui Radu Gorgos, montajul a fost realizat de Sophie Reiter, iar sunetul de Marin Cazacu, Franck Rivolet şi Cristinel Şirli. Producători sunt Ada Solomon, Cedric Bonin şi Pascaline Geoffroy.

„Ouăle lui Tarzan” a fost selectat în competiţia de documentare a celei de-a 28-a ediţii a Stockholm International Film Festival, care va avea loc între 8 şi 19 noiembrie. În plus, el va concura şi la Russian Open Documentary Film Festival „Artdocfest” de la Moscova, în perioada 6 - 12 decembrie.

Filmul a fost lansat în România pe 6 octombrie şi încă poate fi vizionat în cinematografe.

„Ouăle lui Tarzan” este o producţie Hi Film Productions (România), în coproducţie cu Seppia (Franţa) cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei (România), Aide au Cinémas du Monde – CNC (Franţa), Eurométropole de Strasbourg, Eurimages, Programul Europa Creativă al Uniunii Europene, Procirep-Angoa şi cu participarea HBO Europe.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.