Documentarul „La Bella Figura - Scurte eseuri despr ecorpuri feminine" va fi difuzat la TVR 1, joi, de la ora 21.00. Portretele a şase femei remarcabile sunt surprinse într-o explorare profundă şi neconvenţională a subiectului corpului feminin, ca o formă de exprimare, artă şi luptă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fiecare dintre ele oferă o perspectivă unică asupra acestui instrument preţios, fragil şi esenţial.

În acest film captivant, regizorul Gheorghe Preda aduce în faţa camerei de filmat şase femei cu poveşti de viaţă şi perspective diferite asupra corpului feminin. "Pentru mine, corpul lor este semn, alfabet, limbaj, armă, uneori ideogramă", a declarat acesta.

Cele şase eroine ale documentarului 

Andrea Gavriliu - unul dintre cei mai titraţi coregrafi români, cu spectacole premiate naţional şi internaţional.

Valentina Velican - plutonier în structura Inspectoratului de Jandarmi Ilfov, pasionată de alpinism şi paraşutism.

Miruna Vătămanu - studentă la actorie la UNATC, care, în ciuda nanismului hipofizar, a fost admisă la secţia de actorie datorită talentului său unic.

Roxana Grămadă - centură neagră 4 dani la aikido şi e pasionată de filozofia acestei discipline.


Andreea Tucaliuc - maestră a contorsionismului, reprezintă şcoala de contorsionism din oraşul Botoşani.

Andreea Bănesaru - pilot instructor în lotul naţional de acrobaţie aeriană de la Aeroclubul României, prima femeie pilot care a reprezentat România la Campionatul European de Acrobaţie Aeriană.

În fiecare dintre cele şase eseuri ale acestui proiect remarcabil autorul explorează unicitatea relaţiei unei femei cu corpul său, oferind o perspectivă profundă asupra modului în care corpul poate deveni un mijloc de exprimare şi poate creiona o identitate personală.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.