Documentarul “Diana: In Her Own Words”, difuzat de Channel 4 în Marea Britanie, duminică, în prime-time, în care prinţesa Diana face confesiuni despre căsnicia eşuată cu prinţul Charles, a fost cel mai urmărit show al anului pentru această televiziune şi documentarul cu cea mai mare audienţă la acest post din 2014 până în prezent, informează variety.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Difuzarea documentarului a generat controverse, prieteni şi susţinători ai prinţesei Diana sugerând că fiii ei, prinţii William şi Harry, precum şi alţi membri ai familiei ei, vor fi deranjaţi. 

Documentarul este aclătuit din înregistrări video realizate de Peter Settelen, profesorul de dicţie al prinţesei Diana, în timp ce ea se pregătea să povestească lumii adevărul ei. Prinţesa a vorbit în aceste înregistrări despre căsnicia ei lipsită de iubire cu prinţul Charles şi despre relaţia lui cu Camilla Parker Bowles, care în prezent îi este soţie.

Filmările au fost făcute la Palatul Kensington, în 1992-1993, în preajma despărţirii prinţesei Diana de prinţul Charles.

În documentar, prinţesa Diana mai vorbeşte despre problemele sale cu bulimia şi despre o relaţie romantică cu un bărbat misterios, care ar fi fost bodyguardul ei, Barry Mannakee, care a decedat într-un accident de motocicletă.

Documentarul a avut o audienţă medie de 3,5 de milioane de telespectatori şi o cotă de piaţă de 16,4%. Audienţa din Marea Britanie a atins un vârf de 4,1 milioane de telespectatori, cu o cotă de piaţă de 19%.

Astfel, “Diana: In Her Own Words” a devenit cel mai urmărit show difuzat de Channel 4 de la transmiterea unui episod din serialul “Gogglebox”, în luna aprilie, şi documentarul cu cea mai mare audienţă pentru această televiziune, de la difuzarea programului “Benefits Street” în prima parte a anului 2014.

Înregistrările prezentate în acest documentar au fost difuzate în Satele Unite ale Americii în 2004 şi sunt disponibile pe internet, dar nu au fost difuzate niciodată în Marea Britanie.

O versiune cu durata de o oră a documentarului, intitulată “Diana – Her Story”, va fi difuzată pe 22 august de PBS în Statele Unite ale Americii. Un alt show intitulat “Diana: In Her Own Words”, de la 1895 Films, va fi difuzat de National Geographic în SUA şi la nivel mondial.

În ciuda controversei iscate, Channel 4 şi producătorii documentarului ”Diana: In Her Own Words”, Kaboom Film & TV, au apărat decizia de a difuza materialul.

”Nu diferă cu nimic faţă de un film istoric. Utilizează cea mai bună sursă disponibilă. În astfel de filme întâlneşti des materiale video care nu au fost realizate iniţial pentru a fi prezentate publicului”, a spus producătorul de televiziune Charles Furneaux, reprezentant al Kaboom Film & TV.

O serie de programe despre prinţesa Diana au fos programate sau deja lansate, pe 31 august urmând să se împlinească două decenii de la moartea ei. ITV a difuzat un documentar intitulat ”Our Mother Diana: Her Life and Legacy”, în care prinţul Harry a dezvăluit că regretă durata scurtă a ultimei convorbiri telefonice pe care a avut-o cu mama sa, în ziua morţii ei.

Prinţesa Diana, prima soţie a prinţului Charles, a murit la vârsta de 36 de ani, pe 31 august 1997, după ce limuzina în care se afla alături de iubitul său, Dodi al-Fayed, s-a izbit de un parapet într-un pasaj din Paris.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.